Film/TV
0

Najiščekivanije TV premijere jesenske šeme

Sarajevo-x.com
Svake jeseni, američke TV kuće plasiraju nove serije i nadaju se da će uspjeti. Neke prežive čitavu sezonu, a neke bivaju ugašene nakon par epizoda. Našu pažnju usmjerit ćemo na tri NBC-eve serije, od kojih (u skladu sa američkom tradicijom) dvije nisu originalna ostvarenja. Riječ je Bionic Woman, IT Crowd i Chuck.

[SLIKA]1[/SLIKA]The Bionic Woman

Krajem septembra na NBC-u se počinje emitovati serija The Bionic Woman. Michelle Ryan će tumačiti ulogu Jaime Sommers, djevojke koja je preživjela tešku nesreću. Nakon toga saznaje da je blagoslovljena/prokleta "bioničkim moćima". U seriji se pojavljuje i Katie Sackhoff u ulozi Sarah Corvus, koja je bila prva bionička žena.

Originalna serija iz 70-ih godina imala je tri sezone. Tada je ulogu Jamie Sommers tumačila Lindsay Wagner.

[SLIKA]3[/SLIKA]The IT Crowd

Ako ste informatičar, vjerujemo da ćete uživati u seriji The IT Crowd. U originalu, serija je britanska i nije loša. Kada postoje serije o advokatima, biznismenima, TV ličnostima, policajcima itd, zašto ne bi bila i o ljudima koji popravljaju kompjutere svim navedenim.

Po uzoru na Office, koja je bila prvo britanska serija, pa je snimljena i američka verzija, NBC je odlučio primijeniti isti recept i sa ovom, nadajući se i istom uspjehu. Ako serija bude i upola "budalasta" kao original, možemo to nazvati uspjehom. Od uloga vrijedi spomenuti Jessicu St. Clair, koja je jedina žena u uvrnutom svijetu IT help deska.

[SLIKA]2[/SLIKA]Chuck

Chuck Bartowski je obični kompjuteraš koji provodi svoje dane radeći za "Buy-More", sa svojom ekipom šmokljana u nadi da negdje postoji žena koja će ga cijeniti i voljeti. No kada njegov stari prijatelj, koji je sasvim slučajno agent CIA-e, pošalje Chucku misteriozni kodirani e-mail, najveća svjetska tajna se nekako prebaci u njegov mozak.

Chuck nenadano postaje vladino najveće oružje. Od šmokljana postaje heroj. Sprečava terorističke prijetnje, upoznaje sexy špijune i igra video igre.

Zvuči vam smiješno? Dobro to je i namjera, jer je riječ o komičnoj seriji. I ona svoj život započinje u septembru kao i sve ostale.

To je ukratko šta Amerikance očekuje ove jeseni. Ako ove serije budu dobre, nećemo morati dugo čekati da se pročuje, a onda trk na torrente ili kod lokalnog pirata.