Film/TV
0

Najgori filmski parovi

Sarajevo-x.com
Yahoo!movies vam donosi listu najgorih parova na filmskom platnu. Hemija između poznatih glumaca jednostavno nije radila te su filmovi ocijenjeni kao užasni, a neke je to koštale i veze u stvarnom životu.

[SLIKA]1[/SLIKA]Nick Nolte & Julia Roberts I Love Trouble - 1994.

Početkom 90-tih, Julia Roberts je postala najveća ženska filmska zvijezda na svijetu. Nick Nolte je proglašen "Najseksi muškarcem“ od strane časopisa People 1992. Logično je bilo napraviti od njih dvoje par u komediji o novinarima koji se takmiče u svom poslu. Loša ideja. Nolte je dvostruko stariji od Julie, te su oboje izgledali bolno svjesni te činjenice.

[SLIKA]2[/SLIKA]Ben Affleck & Jennifer Lopez Gigli – 2003.

Ben i J.Lo upoznali su se na snimanju ove ljubavne priče o loše zamišljenom gangsteru koji susreće lezbejku. Tabloidi su bili prepuni vijesti o njihovoj vezi sedmicama poslije. Ipak, iskre iz stvarnog života ne mogu se uvijek prenijeti na veliko platno, a propast filma uništila je i vezu Afflecka i J.Lo.

[SLIKA]3[/SLIKA]Harrison Ford & Anne Heche Six Days, Seven Nights – 1998.

Kada je Anne Heche izabrana za glavnu ulogu u ovom filmu, bila je malo poznata ali poštovana glumica. Do početka prikazivanja filma u kinima, svima je bila poznata kao djevojka komičarke Elle DeGeneres. Čak i bez ove činjenice, nije bilo šanse da će iko uzeti za ozbiljno ljubavnu vezu koja se razvila na ekranu između Heche (29) i Forda (56), bez obzira koliko vremena da provedu na pustom otoku.

[SLIKA]4[/SLIKA]Madonna & Adriano Giannini Swept Away – 2002.

Talijanski original film “Swept Away“ iz 1974. bio je proučavanje problema društvenog statusa i muško-ženskih odnosa. Remake Guya Ritchija iz 2002. je ispitivanje posvećenosti njegove žene pilatesu. Gledajući ovaj film, zapitate se zašto bi se Madonna zaljubila u Adriana Giannia, grubog i nasilnog ribara, te zašto je režiser pomislio da bi bila dobra ideja da snimi još jedan film sa svojom ženom koja je nastupala u sličnoj katastrofi zvanoj "Shanghai Surprise“ sa svojim tadašnjim mužem Seanom Pennom.

[SLIKA]5[/SLIKA]Eddie Murphy & Eddie Murphy Norbit - 2006.

Eddiju Murphuyju bilo je potrebno 25 godina da postane Oskarom nagrađena dramska zvijezda. Međutim, bilo mu je potrebno samo dvije i po minute u filmu “Norbit“ da ubije bilo kakvu nadu da će ga itko ikada više uzeti za ozbiljno. Glumeći istovremeno štreberskog glavnog lika i njegovu debelu dominantnu ženu Rasputiju, Murphy je dokazao da može biti nevjerovatno neugodan bez obzira kojeg je spola ili veličine.

[SLIKA]6[/SLIKA]Woody Allen & bilo koja glumica mlađa 20 i više godina od njega

Uobičajeni dio u ranim komedijama Woodyja Allena bio je taj da prikaže kako niski, čudni tip sa naočalama može da završi sa prelijepom ženom. Na žalost, nitko Woodyju nije objasnio da sve to zajedno izgledao veoma čudno. I dok je on snimao filmove sa Teom Leoni (31 godinu mlađa od njega) i Julijom Roberts (32 godine mlađom od njega), čitava stvar je prestala da bude smiješna. Najapsurdniji moment je kada filmski lik kojeg glumi Woody Allen u filmu “The Curse of the Jade Scorpion“, bude zaveden od strane Charlize Theron ( 40 godina mlađe od Woodyja).