Survivor počeo s olujom i talasima
0

Najgledaniji reality show uskoro na OBN televiziji

Sarajevo-x.com
Andrija Milošević
Andrija Milošević
Svi s nestrpljenjem očekuju povratak modernih i poznatih Robinzona s daleke Kostarike, koji će s prvim nagovještajima proljeća sa gledaocima Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije podijeliti svoje avanture, izazove, borbe, svađe, nova prijateljstva, snalažljivost, ali i suze i lukavstva u najgledanijem reality programu na svijetu Survivoru.

Junaci 4. sezone najsurovijeg showa otišli su na ovo putovanje prepuni optimizma i energije, ali kao i u prethodnim serijalima surova realnost ih je baš tako, surovo i iznenadila.

Devet muškaraca i devet žena, dobro poznati u svojim domovinama, samouvjereno su otišli u Survivor avanturu i odmah na početku su dobili ono po šta su došli – izazov.

Naime, brodić kojim su se poznati učesnici prevozili do svog ostrva je na pola puta zahvatila oluja. Sve je izgledalo kao u najboljem avanturističkom filmu: brod su šibali vjetrovi i talasi sa svih strana, a Robinzone je uhvatila panika. Jedni su se čvrsto držali za svoja mjesta, pokušavajući da prikriju nervozu, drugi su otvoreno pokazivali strah, ali bilo je i onih kojima je ova nepogoda samo još više podigla adrenalin.

Voditelj Andrija Milošević rekao nam je da je bilo veoma interesantno gledati rekacije novih takmičara u ovom iznenadnom izazovu.

"Svi su bili umorni od puta, ali dovoljno svijesni da uskoro stižu na odredište gdje će započeti velika avantura. Međutim, loši vremenski uslovi su samo ubrzali dešavanja u Survivoru i na tom brodu se već moglo videti ko ima jake živce, a kome će faliti strpljenja u nastavku takmičenja. Iako su žene u takvim situacijama sklonije histeriji, moram reći da je bilo prijatnih iznenađenja među pripadnicama ljepšeg pola, koje su potpuno smireno izdržale uzburkani put do cilja", kazao je Milošević.

A cilj 18 poznatih lica iz regiona bio je netaknuti, živopisan ali i opasan zaliv Dulce, na obali Pacifika. Dulce znači Slatki zaliv, ali on je sve samo ne sladak. Van domašaja velikih naselja, okružen sa nekoliko nacionalnih parkova, idealno je utočište brojnim životinjama: iguanama, krokodilima, kajmanima (vrsta aligatora), otrovnim zmijama i žabama, velikim mačkama: jaguarima, pumama, ajkulama…

Upravo je stalno prisustvo nepoznatih vrsta životinja bila stalna opasnost i dodatna nervoza za većinu učesnika, koji su opravdanje za loš dan ili borbu tražili upravo u tome. Naravno, nedostatak hrane bio je najveći problem, a ženskom dijelu ekipe falilo je sve: od krema do kupki.

"Međutim, i pored uobičajeno teških uslova s kojim su suočeni svi takmičari Survivora, moram da priznam da se ovogodišnja ekipa pokazala kao najsnalažljivija. Ne znam da li su pratili prethodne sezone ili su se pripremali na druge načine, ali iako na prvi pogled nije izgledalo da će tako biti, ovih 18 učesnika pokazali su da do srži razumiju show. Gledaoci uskoro mogu očekivati sve ono po čemu je ovaj reality poznat, a najviše borbu do posljednjeg daha", otkrio nam je Milošević.