Velika Britanija
0

Najbrutalniji reality show na udaru javnosti

Sarajevo-x.com
Foto: Demonstracija Waterboarding-a
Foto: Demonstracija Waterboarding-a
"Unbreakable", novi britanski reality show, optužen je za prekoračenja granica zabave i sadizam. Novi show televizijskog Chanella 5 uključuje izbavljanje iz nemogućih situacija kao što su šatori puni otrovnog plina, plivanje s piranama, zakopavanje u zemlju i posebno brutalnu tehniku, nazvanu waterboarding.

Waterboarding je tehnika mučenja koju CIA koristi na osumnjičenicima za terorizam.Tehnika se sastoji od toga da se ljudsko tijelo priveže za dasku, a glava uranja u vodu da bi se postigao efekat gušenja.

Učesnici i ovog reality showa tu su, naravno, svojom voljom. Već prvi dan prikazivanja jedan učesnik doživio je tešku traumu i gubitak svijesti, a drugi je bio toliko šokiran da je pobjegao u šumu, a za njim su poslali pse tragače.

Show je smješten u Južnoj Americi, u Kooperativnoj Republici Gvajani, nekad poznatoj kao Britanska Gvajana i jedinoj članici Commonwealtha na teritoriji Južne Amerike. U njemu učestvuje 20 dobrovoljaca, a glasnogovornik Chanella 5 kaže da je svaki od njih svjestan u šta se upušta.

Benedict Allen, istraživač i prezentator showa "Unbreakable", rekao je da "sve je loše počelo" i "da sebi nipošto ne smiju priuštiti da neko umre", prenosi Daily Mail.

Ovo je šokiralo javnost, posebno zbog korištenja ilegalnih metoda mučenja kao što je spomenuti waterboarding.