Sony dodijelio nagrade
0

Najbolji film je "Knowflakes" Saše Stanića

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na prigodnoj ceremoniji, organiziranoj u povodu završetka nagradne igre "Snimi i ti svoj kratki film", kompanija Sony nagradila je autore najboljih ostvarenja prijavljenih za učešće u ovoj, sada već tradicionalnoj nagradnoj igri.

Uz prisustvo predstavnika kompanije Sony, te predstavnika medija, nagrađena su tri najbolja kratka filma, u konkurenciji od više od 80 prijavljenih. Prema ocjeni žirija kojim je predsjedavao bh. reditelj Elmir Jukić, najboljim filmom proglašen je film "Knowflakes", autora Saše Stanića iz Maglaja koga je kompanija Sony nagradila kamerom sa ugrađenim projektorom, inače novitetom na našem tržištu.

Druga nagrada, digitalni foto aparat, pripala je Jasminu Hasanoviću iz Sarajeva za film "Ogledalo kruga", dok je treću nagradu, Walkman, osvojio Anes Osmić iz Maglaja za film "The Morning".

Prema riječima direktora predstavništva kompanije Sony za BiH, gospodina Enisa Šoškića, i ove godine je vladao veliki interes mladih autora za učešće u nagradnoj igri, prijavljeni filmovi su bili izuzetno kvalitetni, te zadatak - odabrati najbolje, nije bio nimalo lak.