Film/TV
0

Najavljen program 53. Pula Film Festivala

FENA
Pula Film Festival (PFF) održat će se od 15. do 22. jula u Puli, a taj grad i njegovi građani spremno čekaju početak te festivalske priredbe, rekao je danas u Društvu hrvatskih filmskih djelatnika (DHFD) direktor PFF-a Mladen Lučić.

Lučić je tako opovrgnuo medijska pisanja da grad Pula i njegovi građani nisu skloni Festivalu čiji je program na konferenciji za novinare u DHFD-u predstavio umjetnički direktor Zlatko Vidačković.

Bit pulskog filmskog festivala jeste hrvatski film, istaknuo je Vidačković i izvijestio da će u nacionalnoj festivalskoj konkurenciji biti osam filmova. To su: "Duh u močvari" Branka Ištvančića, "Karaula" Rajka Grlića, "Libertas" Veljka Bulajića, "Put lubenica" Branka Schmidta, "Sve džaba" Antonija Nuića te filmovi "Što je muškarac bez brkova?" Hrvoja Hribara, "Trešeta" Dražena Žarkovića i "Volim te" Dalibora Matanića. Na čelu ocjenjivačkoga suda nacionalnoga programa je režiser Tomislav Radić.

Na PFF-u bit će prikazano 55 filmova u sklopu nacionalnoga i međunarodnoga programa, koji će publici predstaviti 20 stranih filmova u konkurenciji, te u nekoliko posebnih i popratnih programa.

Na čelu Ocjenjivačkoga suda međunarodnoga programa bit će pak fotograf, režiser i montažer, Moritz de Hadeln, koji je zajedno sa suprugom Erikom 1969. osnovao Međunarodni festival dokumentarnoga filma u Nyonu.