"Show time" ide na ljetnu pauzu
0

FOTO / Naida Srnja: Voljela bih napraviti emisiju kao Oprah

Piše: A. Dž.
Emisija "Show Time", koja se emitira na televiziji Pink BH, i njena voditeljica Naida Srnja odlaze na zasluženi godišnji odmor.

U subotu u 18 sati gledatelji mogu pratiti posljednju emisiju "Show timea", prije ljetne pauze. Protekla sezona je, kako kaže Naida za Sarajevo-x.com, bila uzbudljiva i interesantna. Ugostila je mnoge poznate i priznate javne osobe iz naše zemlje, ali i iz cijele Evrope. Teško joj je, kaže, izdvojiti samo jedan momenat ili samo jednog gosta, ali dva trenutka će joj, ipak, ostati urezana u sjećanje.

Foto: Jasmin Fazlagić
Foto: Jasmin Fazlagić
"Jedan je kada sam ugostila Dinu Merlina dan prije odlaska na Eurosong. To mi mnogo znači s obzirom da svim srcem navijam za svoju zemlju. Dino je u intervjuu odgovarao na mnoga pitanja sasvim otvoreno i iskreno. Drugi momenat je veoma tužan, a to je posljednje gostovanje u BiH pokojnog pjevača Darka Radovanovića nepunih mjesec dana prije njegove tragične pogibije. Bio je mlad pjevač, zvijezda u usponu. Obećao je doći ponovo, ali nažalost, to obećanje nije ispunio", prisjeća se Naida.

Povjerenje i poštovanje gostiju prema njoj i njenoj emisiji je svaki put iznova obraduje.

"Velika je čast kada vam se rukometni golman naše reprezentacije Danijel Šarić, koji brani za Barcelonu, skypeom uključi u emisiju samo dan nakon osvojene titule Lige prvaka ili kada Emir Spahić, sedam dana nakon potpisivanja ugovora sa Sevillom, na isti način podijeli emocije s mojom publikom. To možda i ne bi bilo neobično, ali s obzirom da sam jedina imala tu čast da ih kontaktiram uopće, moje zadovoljstvo je veće!", naglašava Srnja.

"Show time" se na male ekrane vraća na jesen, a svojim vjernim gledateljima Naida će donijeti i neke promjene kao što su nova scenografija, nova špica emisije, ali i novi sadržaj.

Foto: Jasmin Fazlagić
Foto: Jasmin Fazlagić

"Svaka nova sezona mora donijeti nešto novo, bar malo osvježenja, da bismo ostali najgledaniji. Ova emisija je postala brend i kao takva se mora održati. U planu je realizacija jednog segmenta emisije nazvanog "Intervju sedmice", kojeg ćemo realizirati putujući regionom, intervjuišući osobe iz javnog i političkog života o temama o kojima nemaju priliku često govoriti", najavljuje Naida.

Dodaje da bi voljela napraviti emisiju poput "Oprah Show", ali nije sigurna da se to može realizirati kod nas. Osim velikih finansijskih sredstava potrebno je privoliti goste da pričaju o životnim iskustvima o kojima se kod nas šuti.

Kao i sve prethodne i posljednja ovosezonska emisija "Show timea", koja je na malim ekranima u subotu, bit će sadržajna i zabavna. Naida će u svom studiju ugostiti Jasnu Gospić, koja će promovirati album "Sarajevo meni putuje". Osim o novom albumu bit će govora i o vremenu kada je Jasna bila jedna od najpopularnijih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji. Govorit će se i o Titu, kojem je Jasna pjevala, i prijateljstvu sa svim pjevačima "Ambasadora".

Gostovat će i dugogodišnja prijateljica Jasne Gospić, Ismeta Dervoz, žena koja danas zauzima važno mjesto u politici naše zemlje. Publika će upoznati i Mostarca Dženana Pekušića, koji vodi brigu o svjetskoj karijeri Kylie Minogue kao producent i fotograf.