Film/TV
0

Nagrada za ljudska prava AI-a za Jennifer Lopez

FENA
Zahvaljujući ulozi u filmu 'Bordertown' (čija je i producentica), koji govori o ubistvu nekoliko stotina žena u meksičkom pograničnom gradiću, Jennifer Lopez primit će nagradu za ljudska prava Amnesty Internationala.

Nagrada će američkoj glumici i pjevačici biti dodijeljena na samo Valentinovo na Berlinskom filmskom festivalu, a uručit će joj je dobitnik Nobelove nagrade za mir i premijer Istočnog Timora Jose Ramos-Horta!

U filmu 'Bodertown' Lopez glumi novinarku koja prati ubistva nekoliko žena u meksičkom gradu Juarezu. Istraga je dovodi do otkrića novih ubistava, a uz nju glume Antonio Banderas i Martin Sheen, dok je redatelj Gregory Nava. Premijera filma održat će se 15. februara na Berlinaleu.

"Otkako sam 1998. od Gregoryja Nave čula za stravične događaje u Juarezu, htjela sam ispričati tu priču javnosti", izjavila je Jennifer, "svi smo počeli raditi na tome da objavimo istinu o zločinima i tako prisilimo odgovorne da istraže ta zlodjela i kazne odgovorne".

Na iznenađenje svih, Jennifer Lopez, glumica koju inače smatraju razmaženom zvijezdom, održala je i posebnu premijeru filma za preživjele žene u Juarezu i zbog toga će primiti i priznanje lokalne humanitarne udruge Nuestras Hijas de Regreso a Casa (Vratite naše kćeri kući).