Novo lice TV1
166

Nađa Hadžalić: I žvakanje žvake može biti interesantno

Klix.ba
Mlada 25-godišnja Sarajka, Nađa Hadžalić, na TV1 angažovana je nepunu godinu dana. Kao i većina mladih ljudi koji su dio tima ove TV kuće, dobila je priliku od koje ne odustaje. Jer, zaljubila se u novinarstvo, u kojem voli da istražuje svakodnevne pojave u okviru magazina za žene TV Jedna, a sa startom novog Dnevika TV1 možemo je pratiti i u ulozi voditeljice pregleda aktuelnih vijesti iz svijeta.

Radiš za informativnu, ali i kulturno-zabavnu redakciju TV1. Zanimljiv spoj. Otkuda afinitet za oboje?

Mislim da dobar novinar mora biti aktivan na svim poljima novinarstva. Ja se nisam unaprijed odlučila za jednu sferu novinarstva, te se rad u obje desio sasvim spontano. Iako vrlo različite, jednom nadopunjavam drugu u svojim istraživanjima. Volim izazov, tako da me naizgled potpuno oprečne oblasti novinarstva dodatno motivišu. Za sada to je prirema vijesti iz svijeta i rad za magazin za žene TV Jedna. 

Gdje bi se voljela isprofilirati?

U oba segmenta još uvijek istražujem, nadograđujem sebe, tako da još uvijek ne mogu napraviti takvu odluku i nadam se da u skorijoj budućnosti neću morati. Rad i u informativnoj kao i kulturno-zabavna redakcija me profesionalno ispunjavaju na različite načine. Moja želja je da napredujem, a sigurna sam da će me rezultati usmjeri više ka jednoj sferi. Ono u što sam apsolutno sigurna je da ću bez obzira u kojem smjeru odem uvijek davati maksimum od sebe i raditi sa užitkom, jer zaista volim ono što radim.   Subotom vodiš i segment Svijet u okviru Dnevnika TV1. Kako si se snašla u toj ulozi?

Ova uloga je sasvim logičan slijed mog dosadašnjeg rada. Neizostavan dio novinarstva je i pojavljivanje pred kamerama, te sam uvijek znala da će doći i taj trenutak i bila spremna na to. Subotom u segmentu Svijet u okviru Dnevnika TV1 priređujem i vodim ino blok, odnosno sedmični pregled vijesti iz svijeta. Reakcije su do sada pozitivne, ali radujem se i onim komentarima I kritikama koji mi pomažu da unaprijedim rad. Ovakve komentare najčešće dobijam od svojih najstrožijih kritičara: roditelja, sestre, momka i bliskih prijatelja. Predpostavljeni su zadovljni i to mi naravno predstavlja veliki podsticaj.

  Koje naredne teme spremaš za ženski magazin TVJedna?

Prvenstveno moram naglasiti da sam iznimno sretna da sam dio tima u kojem mogu svoju kreativnost najbolje da ispoljim. Teme koje nudimo u magazinu TV Jedna su aktuelne i interesantne, ali trudimo se biti i društveno aktivne i promicati pozitivne i dobre ideje. Uživam radeći i radujem se svakoj narednoj temi, koja se kreće od sfere sporta, kulture pa do svakodnevnih, ponekad na prvuiI banalnih stvari poput žvakanja žvake i hodanja na visokim potpeticama, ali koje se pokažu vrlo zanimljivim kada ih istraživački predstavite. Radije bih vas ostavila u neizvjesnosti kada je upitanju naredna tema. Otkrit ću vam samo da će biti jednako zanimljiva kao i prethodne.    U redakaciji TV Jedne, sve su žene, osim kolege Ajdina Kulenovića. Da li on ima poseban tretman kod vas kolegica?

Da, Ajdin je jedini muškarac koji ima privilegiju da bude u timu TV Jedne. U zavidnoj je poziciji u našem timu i uživa specijalan tretman. Svakodnevno je izložen tetošenju, masažama ,komplimentima (smijeh). Šalu na stranu, odličan kolega od kojeg mi mnogo učimo. Iz Muškog ugla svake sedmice otkrivamo ono što nismo znali o jačem spolu, a što naravno, osim nas u redakcija, itekako zanima o naše gledateljice ali i gledatelje.

Čime se baviš u privatnom životu?

Studiram. Još magistarski rad na studiju za Odnose sa javnošću i onda mali odmor od učenja. Volim da plešem i tome ću malo aktivnije da se posvetim kada otkucam posljednje slovo svog magistarskog rada.

TV1