Film/TV
0

“Nacionalno blago: Knjiga tajni“ u sarajevskim kinima Meeting Point i Apolo

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon planetarnog uspjeha prvog dijela filma Nacionalno blago u 2004. godini, u sarajevska kina stiže njegov nastavak, koji se već treću sedmicu zaredom nalazi na prvom mjestu box officea sa zaradom od preko 270 miliona dolara.

Od 10. januara Sarajlije će film "Nacionalno blago: Knjiga tajni" moći pogledati u kinu Meeting Point u terminima od 19 i 21.15 sati te u kinu Apolo u terminima od 18 i 20 sati.

"Nacionalno blago: Knjiga tajni" ponovo nas odvodi u novu i uzbudljivu, akcijom prepunu potragu za skrivenom istorijom i blagom.

Rediteljskom poslu i u ovom nastavku posvetio se Jon Turteltaub koji je i producirao film uz pomoć poznatog Jerryja Bruckheimera. I u nastavku glavna uloga je povjerena Nicolasu Cageu, a da je opravdao ukazano povjerenje najbolje svjedoče kritike u kojima se ističe da je Cage unio toliko entuzijazma u svoj lik da je gledatelju teško ostati ravnodušan i ne uživiti se u radnju.

Pored izvanrednog Cagea uloge u filmu su ostvarili i Harvey Keitel, Helen Mirren, Ed Harris, Justin Bartha, Diane Kruger, Jon Voight, Bruce Greenwood.

Sjajna glumačka ekipa, drukčiji pogled na istorijske događaje i sve to ukomponovano u uvijek uzbudljivu i svim generacijama privlačnu avanturu potrage za skrivenim blagom, garantuju fantastičnu kino zabavu u hladnim januarskim danima.

Ovoga puta davno izgubljena stranica iz dnevnika ubice Abrahama Lincolna, Johna Wilkesa Bootha, pokreće cijeli splet događaja. Sudeći prema dnevniku, jedan od glavnih zavjernika u pripremi ubistva bio je upravo pradjed lovca na blago Bena Gatesa, Patrick Gates. Ben je uvjeren u nevinost svog pretka i spreman je učiniti sve kako bi odbranio čast svoje porodice. Ubrzo počinje slijediti međunarodni lanac tragova koji ga vode u pregršt novih avantura i uzbuđenja. U jurnjavi od Pariza do Londona i nazad do Amerike, Ben i njegova ekipa počinju otkrivati istinu, te ih ovo putovanje vodi ne samo do zapanjujućih otkrića, već i do najbolje čuvanih svjetskih tajni.