Bajka koja je postala stvarnost
0

Na snimanju serije Oluja se upoznali, zaljubili i vjenčali

Sponzorirani članak
Oluja (Firtina), serija koja je svrstana u top 20 ikada snimljenih i emitiranih u Turskoj, donosi osvježenje na tv ekrane, jer osim ljubavnih, otkriva i životne priče i situacije koje odišu humorom.

Naime, Oluja ima elemente komedije, što je neuobičajeno za turske serije. Radnja ove serije i njeni interesantni likovi će vas nasmijati, rasplakati, pokazati sve zaplete i intrige koje se mogu naći na putu pravoj ljubavi, ali i dati vam priliku da pratite razvoj romanse između glavnih likova.

A glavni likovi Oluje su zgodni seoski mladić Ali i tvrdoglava i lijepa Zeynep. Kako je obično zabranjeno voće najslađe, tako se i njih dvoje zaljubljuju jedno u drugo. Alijev otac Hasan sanja o tome da postane bogat i odgovara mu to što je Ali zaljubljen u bogatu djevojku. Međutim, majka lijepe Zeynep, Emine, pokušava spriječiti njihovu vezu. Njoj se nimalo ne dopada ideja da se njena kćerka uda za siromašnog radnika te se svim silama trudi razdvojiti dvoje mladih, baš kao i Zeynepin brat Dursun. Njihova želja je Zeynep udati za nekog vrijednog njihove porodice, poput zlatara Ramazana....

Za Burçin Terzioglu i Murata Yildirima, glavne glumce, snimanje Oluje ostat će u posebnoj uspomeni. Naime, njihov susret u ovom projektu bio je sudbnosan, jer se iz partnerskog, kolegijalnog odnosa, rodila ljubav koju su ozvaničili i brakom.
Vjerujemo kako većina gledateljica već dobro poznaje zgodnog turskog glumca Murata Yildirima, koji tumači glavni muški lik Alija. Ono što, kako nam otrkiva, nije ni slutio je da će upravo na snimanju ove serije upoznati ljubav svoga života, Burçin Terzioglu koja tumači glavnu žensku ulogu Zeynep.

''Da sam se zaljubio, shvatio sam na setu kad smo već snimali. U jednoj sceni izjavio sam joj ljubav gledajući je ravno u oči. No, to nije bila samo gluma, zaista sam to mislio - otkrio je popularni Murat.

Možda je upravo bajka o nemogućoj ljubavi koja nailazi na mnoštvo prepreka, a ipak ostaje jaka poput oluje, bila savršena podloga koja je probudila osjećanja u Muratu i Burçin. Dakle, ljubav Alija i Zeynep nije samo dobro odglumljena, ona je i stvarna.

Ovu uzbudljivu tursku telenovelu na TV1 Mreži gledatelji će moći pratiti od 26.decembra, od ponedjeljka do petka u terminu od 17:15 sati.