Popularna TV serija
76

Na setu serije "Žigosani u reketu": Priča o košarci i prijateljstvu snima se i u Sarajevu

E. Lj.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Dio ekipe popularne TV serije "Žigosani u reketu" ovih dana boravi u Sarajevu gdje snimaju scene koje ćemo gledati u epizodama druge sezone ove hit serije.

Ekipa portala Klix.ba prisustvovala je klapi koja je pala u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo gdje su snimane scene predstavljanja Krešimira Ivanovića za selektora košarkaške reprezentacije BiH.

"Snimanje ide odlično, veoma smo zadovoljni jer sve ide po planu. Bit će dosta scena iz Sarajeva, jer je Sarajevo dio velikog zapleta u drugom dijelu serije", rekao nam je Đorđe Vojvodić, jedan od reditelja serije "Žigosani u reketu 2".

U isto vrijeme, ostatak ekipe vrijedno snima ostale scene u Beogradu.

"Malo je naporno, ali ide po planu i to je najbitnije", rekao je Vojvodić.

U scenama koje su snimljene u Sarajevu gledat ćemo Filipa Šovagovića, Enisa Bešlagića, Mirzu Tanovića i Belmu Salkunić. Važan dio serije su i igrači Sparsa, a u jednoj sceni pojavljuje se i predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović koji u seriji glumi sam sebe. Teletovićevo pojavljivanje naročito je obradovalo Filipa Šovagovića koji je utjelovio Krešimira Ivanovića.

"Kada glumiš s boljima od sebe, onda si i ti dobar, shvatio sam to nakon što nam se na snimanju pridružio Mirza Teletović", rekao je Šovagović.

Košarku je, priča nam, igrao rekreativno i sretan je zbog uloge selektora koja mu je povjerena.

"Odrastao sam na Tuškancu, košarkaškom terenu tadašnjeg kluba Lokomotiva, na koji su dolazili klinci poput Dražena i Ace Petrovića. Visili smo tamo, to nam je bio smisao dana. Ja sam bio daleko od profesionalnog sporta, ali evo dočekao sam da se na neki način profesionalnije bavim košarkom", rekao je Šovagović u svom stilu.

Serija "Žigosani u reketu" bavi se sudbinom dvojice košarkaša koji nakon vanserijske sportske karijere počinju novi život i pokušavaju se ostvariti u drugim poslovima. Priča govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu koji je danas na rubu propasti, koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela.