Cinema City slavi 1. rođendan
0

VIDEO / Na repertoaru "Noć i dan" i "Čarobnjakov učenik"

Sarajevo-x.com
U prvoj filmskoj sedmici druge kalendarske godine, nakon završetka 16. "Sarajevo Film Festivala" i proslave prvog rođendana, uz veliku promotivnu akciju Birthday Party, prvi sarajevski multiplex na repertoar donosi nove najaktuelnije filmske naslove i najavljuje pretprodaju ulaznica za još jednu svjetsku premijeru.

Od 6. augusta repertoar "Cinema City" predvodi visokobudžetna akciona komedija "Noć i Dan" (Knight & Day), novo rediteljsko ostvarenje kultnog američkog autora Jamesa Mangolda, koji je na velike ekrane donio "Oskarima" nagrađene klasike "Prekinuta mladost" i "Hod po rubu".

U izuzetno zabavnom spektaklu, prepunom žestokih akcionih scena, na ekranu zajedno blistaju holivudske megazvijezde Tom Cruise, junak blockbuster serijala "Nemoguća misija" te prelijepa Cameron Diaz, koja je status akcione junakinje potvrdila sa hit-serijalom "Čarlijevi anđeli".

U sporednim ulogama u filmu koji je u posljednjih mjesec dana u kinima širom svijeta ostvario zaradu od gotovo 200 miliona dolara pojavljuju se nadolazeće zvijezde Peter Sarsgaard i Viola Davis.

U filmu Cruise igra super tajnog agenta Roya Millera, koji preokreće naoko običan život June Haven naglavačke… i obratno. Iznimno sposobnog tajnog agenta savladat će ljubav, a obična žena shvatit će da je sposobna učiniti najnevjerojatnije stvari.

Sa druge strane, za cijelu porodicu "Cinema City" je pripremio pravu poslasticu u vidu avanturističkog spektakla "Čarobnjakov učenik". Novi visokoprofilni projekat kreativnog tima koji stoji iza blockbuster serijala "Nacionalno blago", a kojeg čine producent Jerry Bruckheimer, reditelj Jon Turteltaub i glavni junak, dobitnik "Oskara" Nicolas Cage, slobodno je baziran na čuvenoj istoimenoj bajci Walta Disneya, a pretvoren u spektakl koji obiluje specijalnim efektima najnovije generacije.

Pored Cagea, u filmu koji je u privh 15 dana prikazivanja u Americi ostvario zaradu od gotovo 50 miliona dolara, pojavljuju se mladi komičar Jay Baruchel, junak hita "Tropska oluja", po mnogima najljepša žena na svijetu, Monica Belucci, te sjajni španski veteran Alfred Molina, u ulozi glavnog negativca. Cage je ovaj put u ulozi Balthazara Blakea, čarobnjaka u savremenom Manhattanu koji pokušava obraniti grad od svog vječnog neprijatelja Maxima Horvatha.

No, za tako velik pothvat potrebna mu je pomoć, stoga regrutira Davea Stutlera, na prvi pogled sasvim prosječnog mladića. Dave će morati skupiti svu svoju hrabrost kako bi preživio obuku, spasio grad i osvojio djevojku dok postaje čarobnjakov učenik.

Cinema City 5. augusta predstavlja proslavu prvog rođendana i fantastičnog rezultata od 350.000 gledalaca uz veliku promotivnu akciju Birthday Party. U saradnji sa partnerom Coca Colom, prvi sarajevski multiplex za prvu godišnjicu rada za sve posjetitelje pripremio je specijalni rođendanski combo u kojem će ulaznicu za projekcije navedenog dana, srednje kokice i Coca Colu od 0,33 l svi zainteresovani moći kupiti po cijeni od 5 KM.

Pretprodaja rođendanskih combo-paketa je u toku a od 5. augusta počinje pretprodaja ulaznica za novu svjetsku premijeru 13. augusta u multiplexu "Cinema City". Riječ je o dugo očekivanom akcionom spektaklu, "Plaćenici“ ("The Expendables") u kojem se pod rediteljskom palicom Sylvestera Stallonea, ujedno i glavnog junaka, zajedno na velikom ekranu pojavljuju svi najveći akcioni junaci Holivuda u zadnjih 20 godina: Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Eric Roberts, Randy Couture, Terry Crews, Austin, Mickey Rourke i Bruce Willis.

Od 12. augusta u "Cinema City" stiže i novi visokoprofilni plesni spektakl "Step Up 3". Svi mladi koji uživaju u svim vrstama modernih plesova do svojih ulaznica za film koji će ovog vikenda doživjeti svoju premijeru na američkim kino-blagajnama mogu doći od 5. augusta na blagajnama multiplexa.

Sve informacije o Birthday Partyju, svjetskoj premijeri "Plaćenici", programima prikazivanja i svim uslugama svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba. Informacije o programu multiplexa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info-telefona: 033/567-288.