Od 22. februara
12

Na repertoar Cinema Cityja stižu triler, kriminalistička drama i komedija

Na repertoar multiplexa Cinema City 22. februara stižu triler “Prema istinitoj priči“ (Based on a True Story), kriminalistička drama “Tri plakata izvan grada“ (Three Billboards Outside Ebbing) i komedija "Noć igre“ (Game Night).

"Prema istinitoj priči" (Based on a True Story) je psihološki triler Oscarovca Romana Polanskog, u kojem glavne uloge tumače Eva Green, Emmanuelle Seigner i Vincent Perez.

Novo ostvarenje Romana Polanskog predstavlja mračnu priču o svakidašnjici poznate spisateljice koja nakon objavljivanja uspješnog romana gubi nadahnuće. Na jednom od potpisivanja knjiga, upoznaje mladu i neodoljivo šarmantnu ženu po imenu Elle (Eva Green) koja joj se predstavlja kao ghost writer na autobiografiji poznate televizijske zvijezde. Elle na početku djeluje kao inteligentna, skromna mlada žena s interesantnim pogledima na život. Stvarnost je međutim malo drugačija.

"Tri plakata izvan grada" (Three Billboards Outside Ebbing) je kriminalistička drama nominovana u sedam kategorija za nagradu Oscar. Glavne uloge u filmu su ostvarili Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell.

Van grada Ebbinga, u Missouriju, objavljena su tri plakata s pomoću kojih Mildred Hayes (neponovljiva Frances McDormand) proziva šerifa Williama Willoughbyja (Woody Harrelson) da nije ništa poduzeo kada je riječ o umorstvu njene kćerke. Neobična priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, a na kraju i protiv cijelog gradića u državi Missouri.

"Noć igre" (Game Night) je komedija koja prati grupu prijatelja koja se redovno sastaje kako bi zajedno provodili večeri uz druženje i igre. Te su večeri svima dugogodišnja tradicija, a ujedno i bijeg od svakodnevnih briga, sve dok jedne večeri ne svjedoče događaju koji će im promijeniti život.

Glavne uloge u filmu tumače Rachel McAdams, Jason Bateman, Jesse Plemons.