Od 8. februara
6

Na repertoar Cinema Cityja stižu "Pedeset nijansi: Oslobođeni" i "Dugi iz kamenog doba"

Na repertoar multiplexaxa Cinema City 8. februara stižu romantična drama "Pedeset nijansi: Oslobođeni" (Fifty Shades Freed) i animirana porodična avantura "Dugi iz kamenog doba" (Early Man).

"Pedeset nijansi: Oslobođeni" je posljednji nastavak svjetski popularne franšize u kojoj se Jamie Dornan i Dakota Johnson vraćaju kao Christian Grey i Anastasia Steele u Pedeset nijansi – Oslobođeni, trećem nastavku svjetskog bestsellera i fenomena Pedeset nijansi. Poslije ogromnog uspjeha filmova iz 2015. i 2017. godine, koji su zaradili preko 950 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak stiže pred Dan zaljubljenih 2018. godine. Scenario i ovog puta potpisuje Niall Leonard, a režiju reditelj drugog nastavka James Foley.

"Dugi iz kamenog doba" je animirana porodična avantura napravljena u poznatom Aardmanovom animacijskom stilu. Smještena u doba prahistorije, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, pričom prati pećinskog čovjeka (Dugi) koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.