Film/TV
0

Na Pula film festivalu jugoslavenski film "Posljednji valcer u Sarajevu"

FENA
U okviru 54. Pula film festivala bit će prikazan i novi program nazvan Jadranski program. Ovaj program je namijenjen predstavljanju kinematografija jadranskih zemalja: Italije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije.

Ovogodišnji Jadranski program uvod je u jadranski filmski sajam koji se namjerava pokrenuti sljedeće godine u okviru 55. festivala igranog filma kao posebna manifestacija.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je premijerno prikazivanje posljednjeg jugoslavenskog filma 'Posljednji valcer u Sarajevu', koji još nije prikazan ni u BiH, a dovršen je nakon 17 godina u hrvatskoj postprodukciji.

Muziku i songove za film napisao je Arsen Dedić, a od hrvatskih glumaca u njemu nastupaju i Zvonko Lepetić (u svojoj posljednjoj ulozi), Filip Šovagović, Ante Vican, Jozo Lepetić i Ines Fančović.

Nacionalni program Festivala igranog filma ispunit će redatelji mlađe (Kulenović, Milić i Sviličić) i srednje generacije (Nola, Aćimović i Ruić). Nacionalni program otvorit će film Igora Kulenovića 'Pjevajte nešto ljubavno'.

Nakon hrvatskih filmova slijedi niz popularnih ostvarenja kojima se želi privući i zabaviti široku publiku, pa će tako biti prikazan i 'Harry Potter i Red feniksa'.

Tema međunarodnog natjecateljskog programa je 'Tražeći ljubav', pa će tako gledatelji moći vidjeti francuski film 'Les chansons d´amour', mađarski film 'Žudnja' i 'Irina Palm' Sama Garbarskog.

Pedeset četvrti Pula film festival bit će održan od 12. do 21. jula.