Cinema City
0

Na programu "Wall Street: Novac nikad ne spava" i "Cura na lošem glasu"

Sarajevo-x.com
Nakon još jednog sjajnog vikenda u kojem je svjetska premijera najočekivanijeg filma godine "Harry Potter i darovi smrti: Prvi dio“ na otvaranju velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010 privukla preko 2.500 ljubitelja filma, multipleks Cinema City i za narednu sedmicu priprema otvaranje dva izuzetno aktraktivna filmska naslova i radi ogromnog interesa publike u dvoranu 1 vraća sve aktuelne 3D naslove.

Pored 3D hitova "Avatar“, "Pirahna“, "Slagalica strave“, "Legenda o čuvarima“ i "Alpha i Omega“ od 25. novembra program predvodi dramski triler "Wall Street: Novac nikad ne spava“. Riječ je o nastavku kultnog filma Olivera Stonea iz 1987. godine u kome u naslovnoj ulozi ponovo gledamo velikog Michaela Douglasa, dobitnika Oskara za najbolju mušku ulogu za neponovljivu interpretaciju pohlepnog finansijskog mogula Gordona Gekkoa u originalnom filmu.

Fantastičnom Douglasu u novom filmu društvo na velikom ekranu ponovo pravi mladi junak blockbuster serijala "Transformers“ Shia LeBeouf, a tu su i veteran Josh Brolin te mlada ljepotica Carey Mulligan koju smo prošle godine gledali u hitu "Državni neprijatelji“.

Film koji je zahvaljujući nepodijeljenim hvalospjevima kritike i publike na kinoblagajnama širom svijeta prešao zaradu od 100 miliona dolara, radnjom je smješten u današnje vrijeme kada je globalna ekonomija na rubu sloma. Mladi broker s Wall Streeta Jacob Moore i bivši korporativni ulagač poljuljanog ugleda Gordon Gekko imaju dvostruku misiju: upozoriti finansijski svijet na krah koji se približava i otkriti ko je odgovoran za smrt mentora mladog brokera.

Za sve ljubitelje dobre komedije Cinema City od 25. novembra priprema pravu poslasticu u vidu urnebesnog hita "Cura na lošem glasu“ (Easy A). Riječ je o ostvarenju mladog i vrlo uspješnog producenta i reditelja Willa Glucka, kreatora prošlogodišnje hit komedije "Fired Up“, u kojoj naslovnu ulogu igra mlada i nadolazeća zvijezda Emma Stone, junakinja hit komedije "Dobrodošli u zemlju zombija“.

Pored sjajne komičarke u filmu, koji je iznenadivši sve uz sjajne reakcije kritike i publike samo na američkim kinoblagajnama ostvario zaradu od gotovo 60 miliona dolara, u sporednim ulogama gledamo još jednu veliku tinejdžersku zvijedu Amerike Amandu Bynes, junaka "Stranputica“ Tomasa Haydena Churcha te za Oskara nominovanu veteranku Patriciju Clarkson.

U filmu Stone igra običnu srednjoškolku Olive Penderghast, koja nakon male bezazlene laži o gubitku nevinosti upada u vrlo nezgodnu situaciju kod prijatelja iz škole, profesora i roditelja. Uskoro odlučuje da lavinu glasina iskoristi kako bi napredovala u svom socijalnom i finansijskom statusu.

Radi velikog interesa publike za horor "Piranha 3D“ Cinema City u srijedu 24.11. otvara vanrednu projekciju filma u 23:00 sata u dvorani 1 a radi praznika Dana državnosti najavljuje da u četvrtak 25.11. najmlađi gledatelji i njihovi roditelji mogu uživati u matinejama aktuelnih animiranih naslova "Alpha i Omega 3D“, "Artur 3: Rat dvaju svjetova“ i "Legenda o čuvarima 3D“ .

U okviru velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010, 9. decembra očekuje nas svjetska premijera trećeg nastavka epske fantazijke sage nastale prema još jednom literarnom bestselleru "Hronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza“ ovog puta urađenog u najmodernijoj 3D tehnologiji. Pretprodaja ulaznica kreće na blagajnama multipleksa od 2. decembra kao i za novi revolucionarni 3D SF spektakl tvornice snova Walt Disney "Tron: Nasljedstvo“ koji svoju svjetsku premijeru ima 16. decembra. Blockbuster Season 2010 svojom svjetskom premijerom zatvara novi nastavak urnebesnog komičnog serijala Bena Stillera i Roberta DeNira "Upoznajte male Fockerove“ 23. decembra.

Partner akcije Blockbuster Season 2010. Coca Cola za sve gledatelje pripremio je i nagradnu igru. Naime, svi kupci combo paketa multipleksa učestvuju u nagradnoj igri u kojoj putem grebalica mogu osvojiti zimske poklone Coca Cola (šalovi i kape za uši) i gratis combo pakete multipleksa za vrijeme trajanja akcije Blockbuster Season 2010. Nagradna igra traje do isteka zaliha nagradnog fonda.

Svi zainteresovani i dalje u i oko objekta multipleksa Cinema City kao i u blizini svih predajnika blue4u putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona mogu preuzeti aktuelni repertoar projekcija multipleksa Cinema City te najave aktuelnih filmskih naslova i osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete multipleksa.

Sve detalje i upute o 3D projekcijama u multipleksu Cinema City, akciji Blockbuster Season 2010 bluetooth oglašavanja, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multipleksa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.