Film/TV
0

Na OBN-u emisija TV Doktor

Sarajevo-x.com
U današnje vrijeme susrećemo se sa mnogo više različitih tipova bolesti nego ranije. Kako ih prepoznati, zaštiti se i izliječiti možete saznati u našoj emisiji koja je u potpunosti posvećena vašem zdravlju. Informacije vam prenose cijenjeni i priznati ljekari koji će biti gosti Berini Spahalić Mirković, urednici i voditeljici emisije TV Doktor.

Drage mame i tate,

Pošto su nam naša djeca na prvom mjestu ove jeseni će emisija TV Doktor biti posvećena upravo njima.

Samo oni koji su doživjeli čudo dolaska novorođenčeta na svijet razumiju kako to malo stvorenje magnetskom snagom čini da potpuno izgubimo razum i neprestano gledamo u te ručice, prstiće, usnice...

U emisijama TV Doktora proći ćemo put od trudnoće do razvoja djeteta, mjesec decembar odlučili smo posvetit mališanima i majkama, a prva emisija govori o trudnoći. Od samog začeća do poroda pa i nakon toga, stručne savjete i odgovore na brojna pitanja pružit će vam eminentni stručnjaci iz oblasti medicine.
Jedna od emisija bit će posvećena i periodu nakon rođenja bebe, kako se nositi sa razdobljem neočekivanih i neobjašnjivih emocionalnih uspona i padova nakon poroda. U nekim slučajevima padovi su prolazni i beznačajni, a u nekim mogu imati i ozbiljne posljedice.

Jedna od tema emisije TV Doktor su i matične ćelije. Ljekari u cijelom svijetu su jedinstveni u stavu da je otkriće liječenja oboljenja putem matičnih ćelija jedno od najvećih medicinskih dostignuća. Vjeruje se da je to terapija budućnosti. U posljednje dvije godine više od hiljadu porodica u BiH odlučilo je pohraniti matične ćelije iz krvi i tkiva pupčane vrpce u evropsku banku za čuvanje matičnih ćelija.

Ostanite uz OBN televiziju, uz savjete stručnih ljudi i bogat sadržaj naše televizije shvatit ćete da za sreću nije potrebno mnogo.