{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Metalcu večeras Garroneov film "Dogman", dolaze glumci Edoardo Pesce i Marcello Fonte

14.8.2018. u 11:47
1
6
Na Metalcu večeras Garroneov film "Dogman", dolaze glumci Edoardo Pesce i Marcello Fonte
1
 
Nakon "Gomorre" italijanski reditelj Matteo Garrone se na Sarajevo FIlm Festival vraća novim filmskim hitom "Dogman" koji će u sklopu Open Air programa večeras biti prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen.
Publiku će pozdraviti glavni glumci Edoardo Pesce i Marcello Fonte, koji je za ulogu u ovom filmu dobio Zlatnu palmu za najboljeg glumca na Cannes Film Festivalu.

Pesce i Fonte u Sarajevo dolaze zajedno s casting direktorom ovog filma Francescom Vedovatijem.

Fonte je, uz Zlatnu palmu za glumca u Cannesu, osvojio i nagradu za najboljeg glumca Međunarodnog udruženja kinofila (ICS Cannes Award), a film je osvojio i Srebrene vrpce, nagrade Talijanskog nacionalnog sindikata filmskih novinara: za najbolji film – Matteo Garrone; za najboljeg glumca - Marcello Fonte, Edoardo Pesce; za produkciju - Matteo Garrone, Paolo Del Brocco, Archimede, Rai Cinema; za casting direktora - Francesco Vedovati; za najboljeg urednika - Marco Spoletini; za režiju – Matteo Garrone; za scenografiju - Dimitri Capuani; za zvuk - Maricetta Lombardo.

Film govori o Marcellu, sitnom i blagom čovjeku koji dane provodi između posla u skromnom salonu za pse, ljubavi prema kćerki Alidi i potčinjenog odnosa sa Simoncinom koji terorizira čitavo naselje. Uloge u filmu ostvarili su Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi. “Dogman” je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: