"Kao rani mraz"
0

Na filmu angažovana cijela porodica Balašević

Sarajevo-x.com
Prije desetak dana pala je i zadnja klapa filma "Kao rani mraz", a snimanje je završeno prije predviđenog roka. Sada se radi na postprodukciji, a film bi u potpunosti trebao biti završen prije Nove godine, objavila je producentica Olivera Balašević.

U intervjuu za Blic, kćerka autora, Jovana Balašević, koja predvodi ekipu mladih glumaca, izjavila je da je za nju olakšavajuća okolnost bila ta što je u ovom ostvarenju učestvovala čitava porodica, a uloga Male Vidre bila je pravi glumački izazov.

Na pitanje kako je bilo raditi pod rediteljskom palicom vlastitog oca, Jovana je odgovorila: "Rad sa roditeljem-rediteljem je kao kada radite sa nekim ko vam je veliki prijatelj i podrška u životu. Istog smo senzibiliteta i jasno da smo se razumeli s par reči. Nije bila isključena trema, jer ipak treba ostvariti velika očekivanja."

Istakla je kako je posebno oduševio Mustafa Nadarević s kojim je, doduše, imala jednu veliku zajedničku scenu.

"Kada vam takav glumac zada intonaciju, pravo je zadovoljstvo igrati," kaže mlada zvijezda koja u filmu sa porodicom živi na usidrenom brodu, a njen udvarač pokušava da je osvoji romantičnom serenadom.

Autor dugometražnog igranog filma "Kao rani mraz" je muzičar, pisac, šoumen Đorđe Balašević, čiji je ovo rediteljski debi, a scenarij se zasniva na njegovoj poznatoj pjesmi "Priča o Vasi Ladačkom", ali film odudara od same pjesme, pa će gledatelji, kako kaže autor, moći vidjeti "jedan neočekivani rasplet događaja". Supruga Olivera nije samo producentica već se i sama pojavljuje u filmu, kao i njihov sin Aleksa, dok je mlađa kćerka Balaševića, Beba, pomagala u režiranju.

Uloge u filmu "Kao rani mraz" tumače čuvena imena poput Mustafe Nadarevića, Radeta Šerbedžije, Mire Banjac, Zijaha Sokolovića, Nikole Đuričko, Peđe Bjelca. Lik mladog Vase Ladačkog interpretira Danijel Kovačević.

Film je sniman na obalama rijeke Tise u Vojvodini, a na plaži u blizini Ade za potrebe filma niklo je čitavo naselje.