Traje do 24. jula
0

Na drugom danu 13. OFF-a publika ima priliku pogledati 17 filmova

I. S.
Na drugom danu 13. Omladinskog Filmskog Festivala Sarajevo publika ima priliku pogledati 17 filmova. Projekcije počinju danas u 16:30 sati u Pozorištu mladih.

Na spomenutoj lokaciji emitovat će se prvi slot takmičarskog programa Wolf Competition sa filmovima "Escape from a Good Prison", "Brod u boci", "The Void Inside", "Škola koja (ne) postoji" i "Island Living".

Već u 19 sati počinje i prvi slot takmičarskih kratkih filmova iz selekcije OFF Generacija, a drugi dan Festivala donosi sljedeće naslove: "Organizmi", "Fairyocious", "Cross Your Heart", "Teen Horses" i "Jonni Cowboy".

Publika će nakon projekcije imati priliku i razgovarati sa autorima filmova. Večernji termini rezervisani su za projekcije dugometražnih ostvarenja.

Francuski film “Keeper” emitovat će se u 20:30 sati na Open Air Gimnazijska, a već u 22:30 na istoj lokaciji posjetioci mogu pogledati slovenski film “Posledice”.

"Keeper" je priča o Maxime i Mélanie. Zajedno istražuju svoju seksualnost s vatrenom znatiželjom, sve dok jednog dana Mélanie ne shvati da je trudna. U početku Maxime loše prima vijesti, ali onda se navikne na ideju da postane otac. Uvjerava Melanie da zadrži bebu. Tako je odlučeno - Maxime i Mélanie, sa svojih petnaest godina, postat će roditelji.

Slovenski film “Posledice” je priča o 18-godišnjem Andreju koji je zbog problematičnog ponašanja poslan u popravni dom. Tu upoznaje Željka, neslužbenog vođu zatvorenika, koji uskoro počinje iskorištavati Andreja u zamjenu za tajenje njegove homoseksualnosti. No, kada se suoči s dilemom hoće li se pridružiti Željkovom životu kriminala ili ostati vjeran sebi, Andrejeva lična odgovornost i moralni integritet napokon su stavljeni na pred izazov.

Ulaznice su dostupne na Kupi Kartu, u BOX OFFICE centru festivala (Trg Djece Sarajeva) te pred samu projekciju.