Svečanost u New Yorku
16

Na 73. dodjeli nagrada Tony trijumfovao mjuzikl "Hadestown"

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mjuzikl "Hadestown" trijumfovao je na 73. dodjeli nagrada Tony koja je održana sinoć u New Yorku. Hadestown je osvojio osam nagrada Tony, uključujući onu za najbolji mjuzikl, a može se pohvaliti i sa 14 nominacija.

Najboljom predstavom proglašen je pozorišni komad "The Ferryman", dok je priznanje za najboljeg glumca i glumicu otišlo u ruke Santina Fontane za ulogu u filmu "Tootsie" i Stephanie J Block za rolu u mjuziklu "Cher Show". Nagrada za najbolju režiju dramskog komada pripala je Semu Mendesu za predstavu "The Ferryman".

Rediteljica Rachel Chavkin dobitnica je priznanja za najbolju režiju mjuzikla za "Hadestown".

U kategoriji najbolji remake dramskog komada trijumfovala je predstava "The Boys in the Band", a u kategoriji najbolji remake mjuzikla "Rodgers & Hammerstein's Oklahoma".

Domaćin 73. dodjele pozorišne nagrade Tony bio je glumac James Corden.

Ali Stroker je prva glumica u invalidskim kolicima koja je ikada osvojila nagradu Tony za ulogu u mjuziklu "Oklahoma!". Crveni tepih u New Yorku još jednom je bio prilika da poznate dame pokažu svoje glamurozne kreacije i najbolja modna izdanja. Ipak, apsolutnu dominaciju ostvarila je manekenka Emily Ratajkowski koja je zablistala u crnoj haljini s dubokim dekolteom, a u prvi plan istaknula je grudi.