Trailer za film "General"
132

Mustafa Nadarević i Tarik Filipović zvijezde filma o Anti Gotovini

R. D.
Stigao je trailer za film "General" reditelja Antuna Vrdoljaka, koji je otvorio Pulski filmski festival. U filmu o životu generala Ante Gotovine glavnu ulogu glumi Goran Višnjić, a niz poznatih glumaca poput Mustafe Nadarevića i Tarika Filipovića u filmu utjelovljuju historijske ličnosti iz 90-ih.

Riječ je o daleko najskupljem filmu savremene hrvatske kinematografije u koji je samo iz javnih fondova uloženo 15 miliona kuna.

Glavnu ulogu, onu kontraverznog generala Ante Gotovine tumači Goran Višnjić , a u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso... Glume i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Olga Pakalović, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi.

"General" je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak, piše Jutarnji list. Film je nastao u koprodukciji tvrtke Kiklop film i HRT-a, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. U distribuciju kreće pretpremijerno od ponedjeljka 5. avgusta.