Nova filmska sedmica
0

"Mupetti", "Crni sati" i "7Sex7" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Sarajevski multiplex Cinema City nakon vrlo uspješne 2011. godine, u kojoj je više od 120 filmova, od čega 30 svjetskih premijera, vidjelo oko 300.000 ljubitelja sedme umjetnosti, novu filmsku godinu započinje otvaranjem dva nova aktuelna dječija hita u okviru promotive akcije Zimske čarolije 2012.

Program od 5. januara predvodi porodična komedija "Mupetti" (The Muppets). Legendarne lutke koje svojim urnebesnim avanturama uveseljavaju generacije mališana širom svijeta stvorio je američki lutkar Jim Henson još sredinom '50-ih godina prošlog stoljeća, ali su svjetsku slavu stekle u planetarno popularnoj TV seriji za djecu "The Muppets Show" koja je emitirana od 1976. do 1981. godine.

Od tada su žabac Kermit, Miss Piggy, Fozie Bear, Animal i ostali likovi iz popularnog serijala prošli brojne avanture u nekolicini filmskih ekranizacija. Od 2004. godine, kada je studio Walt Disney kupio prava na likove Mupetta, spremala se nova filmska ekranizacija koja je u američkim kinima otvorena u novembru 2011. godine pod rediteljskom palicom mladog autora Jamesa Bobina, kreatora popularne TV serije "Ali G Show". Pored neponovljivih likova Mupetta u naslovnim ulogama filma, koji je samo na sjevernoameričkom kontinentu inkasirao više 70 miliona dolara, pojavljuju se mladi komičar Jason Segel, junak popularne TV serije "Kako sam upoznao vašu majku" te prelijepa Amy Adams, koju smo prošle godine gledali u hitu "Julie i Julia".

Radnja filma kreće kada na odmoru u Los Angelesu Walter, najveći fan Muppetovaca, njegov brat Gary i Garyjeva djevojka Mary iz Smalltowna, otkrivaju opaki plan naftaša Texa Richmana da sravni sa zemljom pozorište Muppetovaca i tu napravi bušotinu za naftu. Walter, Mary i Gary pomoći će Kermitu da ujedini Muppetovce i napravi njihov najveći TV show ikada...

Od 5. januara Cinema City je za najmlađe gledatelje i njihove roditelje pripremio još jednu poslasticu u vidu animirane avanture "Čudovišna priča u Parizu" (A Monster in Paris). Novo rediteljsko ostvarenje Biba Bergerona, kreatora animiranog hita "Shark Tale", radnjom je smješteno u grad svjetlosti, a sinhronizirano je na naš jezik zahvaljujući glasovima poznatih hrvatskih glumaca Renate Sabljak, Kristijana Beluhana, Siniše Popovića i Dušana Bućana pa u njemu mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Radnja je smještena u Pariz 1910. godine. Emil, stidljivi kinooperater i Raoul, veseli izumitelj, nađu se u lovu na čudovište koje teroriše stanovnike. Oni udružuju snage sa Lucille, širokogrudnom zvijezdom kabarea, te ekscentričnim naučnikom i njegovim plahovitim majmunom, kako bi spasili čudovište, koje je ustvari bezopasna i raspjevana džinovska buha, od bezobzirno ambicioznog šefa policije...

Početak prikazivanja filma "Mupetti" te nastavak prikazivanja praznične sinhronizirane animirane avanture "Artur Božić" na 35 mm filmskoj kopiji označavaju i nastavak održavanja velike promotivne akcije Zimske čarolije 2012, koja se ovaj put realizira u saradnji sa BBIce ledenim igralištem pa će najmlađi gledatelji i njihovi roditelji, pored uživanja u najboljim dječijim naslovima, tokom zimskog raspusta imati i specijalnu ponudu u kojoj će uz ulaznicu za film moći ostvariti popust od 25 posto na ulaznice za BBIce klizalište u terminima od 16:00 sati radnim danima te subotom i nedjeljom tokom cijelog dana.

Cinema City i BBIce klizalište su također pripremili i malo iznenađenje u vidu nagradne igre u kojoj će svaki 50. gledatelj naslova iz akcije dobiti gratis ulaznicu za klizanje. Do kraja Zimskih čarolija 2012, 12. januara nas očekuje novi nastavak igrano-animirane avanturističke komedije "Alvin i vjeverice 3" također sinhronizirane na naš jezik te 19. januara hrvatski dječiji avanturistički film "Koko i duhovi" koji je oborio sve rekorde gledanosti u susjednoj zemlji u prvih mjesec i po dana prikazivanja.

Za narednu filmsku sedmicu od 12. januara Cinema City najavljuje i otvaranje novog 3D spektakla, akcionog SF trilera "Crni sati" te erotske tragikomedije hrvatske rediteljice Irene Škorić "7Sex7" koja je zbog eksplicitnih scena seksa namijenjena isključivo publici iznad 18 godina.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj akciji Zimske čarolije, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.