{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muke najviših tinejdžera na svijetu u novom filmu

S
8.4.2009. u 17:40
0
4
Muke najviših tinejdžera na svijetu u novom filmu
0
Muke najviših tinejdžera na svijetu u novom filmu
Brenden Adams, 13-godišnji tinejdžer iz Ellensburga u državi Washington najviši je tinejdžer na svijetu.
Brenden Adams visok je nevjerovatnih dva metra i dvadeset centimetara, a svoj nekontrolirani rast duguje poremećaju u hromozomima.

U dobi od osam godina Brenden je bio mnogo viši od vršnjaka, no ljekari i roditelji nisu obraćali pažnju na to. No, kad je dječak nastavio rasti velikom brzinom, te u dobi od 12 godina života dosegao iznadprosječnu visinu, zabrinutost je naglo porasla. Da poremećaj nije na vrijeme otkriven, Brenden bi danas najvjerovatnije bio mrtav.

Uz specijalne lijekove koje sprečavaju njegov rast, Brenden je u posljednju godinu dana narastao tek par centimetara.

U novom dokumentarcu o najvišim tinejdžerima na svijetu, 'Superhuman', pored Brendana Adamsa pojavljuje i 17-godišnja Tajlanđanka Malee Duangdee koja je visoka dva metra i osam centimetara.

Za nekontroliran rast ove nesretne djevojke kriv je tumor na hipofizi zbog kojeg žijezda luči velike količine hormona rasta. Malee nije bila na operaciji jer njeni roditelji to ne mogu priuštiti.

Isto tako, svoju će priču s gledaocima podijeliti i 15-godišnja Amerikanka Marvadene Anderson visoka dva metra i dva centimetra. Marvadene je talentirana košarkašica, ali kaže da je vršnjaci nemilosrdno zadirkuju, posebno ako je u društvu sa sestrom Kimberley koja je visoka metar i devedeset.

'Druga djeca nas zovu Twin Towers', izjavila je djevojčica.

U filmu će se pojaviti i najviša britanska porodica Van Nesesovi,a film će biti prikazan u srijedu navečer na programu britasnke TV kuće ITV1.

Bono s porodicom na Karibima

08.04.2009. u 19:35

Sve ljubavi Lindsay Lohan

08.04.2009. u 16:30
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: