Film/TV
0

"Mrzovoljni starci" na FTV

Sarajevo-x.com
Nigel Williams
Nigel Williams
U programu Federalne televizije u "Trećoj smjeni" od ponedjeljka do četvrtka emitirat će se dokumentarna serija podnazivom "Mrzovoljni starci". Ovo je dokumentarna serija u kojoj najrječitiji, najpronicljiviji, najduhovitiji sredovječni komentatori našeg vremena istražuju aspekte naših života koji nas čine ovakvima kakvi jesmo.

Komentirajući hranu, modu, nogomet, tehnologiju i mnoge druge stvari koje čine naš svakodnevni život, na satiričan način daju presjek svoje nacije. Kao polaznu tačku uzimaju rezultate ankete da je starosna dobna skupina od 35 do 54 godine najmanje sretna demografska skupina. Pripadnici te skupine su manje sretni od svojih roditelja, ali i manje sretni od svoje djece te akteri ove serije, među kojima su Jeremy Clarkson, Bob Geldof, A. A. Gill, Nigel Havers, Tony Hawks i drugi, pokušavaju svojim dijalozima i komentarima otkriti razlog tome.

Svoju premijeru serija je imala na drugom kanalu BBC-ja 2003. godine i doživjela veliki uspjeh. Prva sezona je 2003. osvojila nagradu za najbolji savremeni dokumentarac.

Naši gledaoci će imati priliku gledati sve tri sezone u okviru Treće smjene.