Za "malu raju"
74

Mravko Travko od sada ima i seriju na YouTubeu

M. N.
Priča jednog od omiljenih likova mališana u BiH Mravka Travka pretočena je i u seriju. Nakon što je Mravko Travko "oživio" iz slikovnica i zapjevao dječije pjesmice, sada je odlučio da djecu zabavi i na drugi način, ali i nauči ih mnogim korisnim stvarima.

Mravko Travko je dobio i službenu Facebook stranicu na kojoj sva djeca mogu pratiti njegove vragolije, nastupe i novosti, a objavljena je i prva epizoda serije.

"Maleni mrav Mravko Travko nas vodi u svoj čarobni grad Mravinjak! U prvoj epizodi pogledajte kako je Mravko proveo svoj rođendan", napisao je tim ovog lika.

Kreator lika je Mersiha Moćević koja je inače koautorica tekstova za pjesme s dječijeg hit muzičkog albuma "Hvala, mama" bh. kantautora Latifa Moćevića. Zajedno su izveli veliki broj koncerata za djecu, glumili u predstavi koja je igrana u Pozorištu mladih, a sada se ovaj mladi bračni par odlučio na još jedan projekt u kojem će Mravko Travko stići u domove svih mališana.

Album "Hvala, mama" objavljen je početkom 2017. godine, a na njemu su radili profesori, psiholozi i pedagozi s ciljem nastanka albuma pjesama koje pozitivno utječu na odrastanje naše djece, nudeći dosta zdrave zabave, doprinoseći razvoju njihovog ukusa i odabiru onog što je lijepo, uz poruke morala i dobrote.

Do sada su održali veliki broj koncerata, a videospot za pjesmu "Mravko Travko" je prilagođen i djeci s poteškoćama sa sluhom.