Tada je imao 25 godina
149

Možete li prepoznati našeg legendarnog glumca? Davne 1968. bio je na početku blistave karijere

I. S.
Screenshot: Klasik TV
Screenshot: Klasik TV
Da li možete prepoznati legendarnog bosanskohercegovačkog glumca na fotografiji?

Prikazana je scena iz dugometražnog filma "Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata", kojeg je režirao Branko Ivanda. Riječ je o fantastičnom Mustafi Nadareviću. Spomenuti film objavljen je davne 1968. Nadarević je tada imao 25 godina i bio je na početku blistave glumačke karijere.

Iako je mlađim generacijama poznat kao Izet Fazlinović iz serije "Lud, zbunjen, normalan", treba spomenuti da je ostvario uloge i u drugim značajnim bh. serijama i filmovima. Samo neki od njih su: "Miris dunja", "Kuduz", "Otac na službenom putu", "Praznik u Sarajevu", "Glembajevi", "Savršeni krug"...

Jednom prilikom je u intervjuu za Dnevnik.hr ispričao kako se u mladosti poprilično neozbiljno ponašao.

"Jednostavno sam postao na neki način prepotentan i bezobrazan, a to se u životu ne isplati. Tako je bilo sve dok nisam dobio Naidu, prvu kćerku. Baš sam bio neozbiljan. Nije me sram jer sam volio svoju ženu. Ljubav je bila velika u pitanju i mislio sam da je ljubav najvažnija u životu, a onda sam u jednoj krajnosti mislio da je posao najvažnija stvar", objasnio je.

Dodao je da je po stare dane to uspio "iznivelisati".

"Onda kad više žestoke prave ljubavi nema, kad te poklope godine i išijas i reume i bolest pluća, bronhitisi, onda se nekako počneš brinuti o sebi. Ima jedna narodna poslovica, kletva bosanska, 'Dabogda se o sebi zabavio'", ispričao je.