Film/TV
0

Motociklistička komedija "Wild Hogs" prva na box-officu

Sarajevo-x.com
Motociklistička komedija "Wild Hogs" i odlična postava ovog filma koja uključuje Johna Travoltu, Martina Lawrencea, Williama H. Macyja i Tima Allena, prvak je box-offica ovog vikenda sa zarađenih 38 miliona dolara.

"Wild Hogs" je premašio sva očekivanja. Nijedan od ostalih filmova nije bio ni blizu ovog rezultata.

Drugo mjesto na box-officu ovog vikenda je osvojio triler "Zodiac", koji je debitirao sa zarađenih 13,1 miliona dolara. Film koji je dva posljednja vikenda bio na prvom mjestu, "Ghost Rider" pao je na treće mjesto sa zaradom od 11,5 miliona.

"Bridge to Terabithia" se našao na četvrtom mjestu sa zaradom od 8,6 miliona dolara, a triler "The Number 23" je u drugoj sedmici prikazivanja pao na peto mjesto sa zaradom od 7,1 miliona dolara.

Komedija Eddieja Murphyja "Norbit" je nastavila privlačiti publiku u kino dvorane, tako da se u četvrtoj sedmici prikazivanja nalazi na šestom mjestu sa ovosedmičnom zaradom od 6,4 miliona dolara, što u ukupnoj zaradi filma daje značajnu sumu od 83 miliona dolara.

Film "Music & Lyrics" se našao na sedmom mjestu sa 4,9 miliona dolara, a jedan novi film, "Black Snake Moan", priča o starijem crnom muškarcu koji lancima veže mladu bijelu ženu za radijator da bi je izliječio od demona, osvojio je osmo mjesto sa zaradom od samo 4 miliona dolara.

Prvih deset mjesta box-offica zaokružuju "Reno 911!: Miami" na devetom mjestu, te triler "Breach" na desetom mjestu.