Film/TV
1.1k

Mostarci oduševljeni dolaskom Imirzalioglua, skakač za njega skočio u Neretvu

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Posjeta turskog glumca Kenana Imirzalioglua i turskog režisera Osmana Sinava pobudila je veliko interesovanje građana Mostara ali i brojnih turista.

Imirzalioglu i Sinav su danas u popodnevnim satima posjetili Stari most i užu jezgru starog grada Mostara. Brojni građani, ali i strani turisti među kojima ima dosta Turaka opsjedali su omiljenog im glumca da se s njim fotografišu, što je Kenan  sa zadovoljstvom učinio. Poseban, počasni skok za Kenana izveli su skakači sa Starog mosta. Nevjerovatno veliki interesovanje vladalo je tokom njihove posjete Starom mostu.

"Eto tako nam malo treba da nas neko usreći", prkomentarisali su prodavači suvenira u Kujundžiluku.

Ni Sinavi i Imirzaolioglu nisu krili svoja oduševljenja posjetom Mostaru

"Ovaj grad je kao pjesma. Iza sebe ima veliku tradiciju. Mislim da ovaj grad treba jako paziti, jer on čuva jedan od najvećih dijelova svjetske kulturne baštine", kazao je Sinav u izjavi za Anadoliju.

Slična zapažanja iznio je i Imirzaloglu naglasivši kako je sretan što je imao priliku vidjeti remek djela najpoznatijih turskih neimara.

 "Vidjeti ovakvu bliskost, ovoliko daleko od Turske, je jako lijepo. Ovdje imamo priliku vidjeti svu ljepotu i različitost, jer ovdje svi žive u svojoj vjeri, govore svojim jezikom, poštuju sve kulture", kazao je.

Imirzalioglu je na kraju kazao da će ponovo doći u Mostar.                      

Inače, Imirzalioglu i Sinav se nalaze u posjetu Bosni i Hercegovini povodom 6. Festivala turskog filma. Projekcija turskih filmova u Mostaru počet će u ponedjeljak.