Film/TV
0

'Mortadelo i Filemon' u Meeting Pointu

Sarajevo-X
Ljetni repertoar “Ljeto uz komedije u Meeting Pointu” zaključiti će izvrsna komedija iz Španije, 'Gran aventura de Mortadelo y Filemon' (Mortadelo i Filemon).

Tropik film&video za kraj ljetnog repertoara “Ljeto uz komedije u Meeting Pointu” pripremio je urnebesnu komediju koja sa sobom nosi miris prelijepe Španije.

Na platno Meeting Pointa nakon poznatog Almodovara, stiže djelo ovdašnjoj publici manje poznatog Javier Fessera. Možda manje poznat na ovim prostorima, Fesser je ipak iskusan majstor kada je u pitanju komedija. Mortadelo i Filemon će Vas u prvim minutama neodoljivo podsjetiti na Asterixa i Obelixa, ali ovdje se radi o likovima iz druge priče, daleko smješnijim nego spomenuti dvojac. Mortadelo i Filmeon članovi su tajne agencije TIA, i dokaz su da tajne agenti ne moraju biti uštogljeni i super ozbiljni. Naprotiv nakon ovog filma zaboravit ćete James Bonda koji je odveć ozbiljan i previše samouvjeren, složit ćete se!? Radi se o dvojcu koji jeste zasnovan na stripu ali ipak čini se da su na filmu doživjeli pravi preporod. Vratimo se nakratko samoj radnji. Agencija TIA izgubila je moćno oružje u borbi protiv neprijatelja. Svemogući pištolj a već pretpostavljate na kome je da isti pištolj vrati. Uz navale smijeha koje budete prolazili shvatit ćete da ste do sada o tajnim agentima imali sasvim pogrešnu sliku. Dijalog je brz, radnja se razvija munjevito brzo, dakle savjetujemo da ostanete ukoliko vam to smijeh to dozvoli što više skoncetrisani na razvoj radnje. Viva la Espagna!

Urnebesnu komediju sa mirisom Španije, publika će gledati od 29.07. u terminima od 19.00 i 21.00.