Film/TV
0

"Moram spavat' anđele" od sutra u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Od 8. maja u domaća kina dolazi film iz regionalne produkcije "Moram spavat' anđele" hrvatskog glumca, reditelja i producenta Dejana Aćimovića.

Dejan Aćimović još je jedan od velikih glumaca koji su se otisnuli u rediteljske vode, a ovo je njegov drugi cjelovečenji igrani film. Za prvi, "Je li jasno, prijatelju?" premijerno prikazan još prije sedam godina, scenarij je napisao sam, dok je ovaj put to učinila njegova sestra.

Ovo je priča o briljantnom, hiperaktivnom i osjećajnom dječaku, smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća. Devetogodišnji dječak naizgled živi običnim životom tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Živi u lako prepoznatljivom socijalističkom stanu sa svojom majkom, dragom i hrabrom te vrlo zaposlenom ženom koja mnogo brine o svom jedinom sinu.

"Moram spavat' anđele" premjerno je prikazan na Pula Film Festivalu gdje je osvojio 3 nagrade. Nataša Dorčić ('Svaki put kad se rastajemo', 'Rusko meso') dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, Olgi Pakalović ('Fine mrtve djevojke', 'Doktor ludosti') dodjeljena je nagrada za najbolju glumicu u sporednoj ulozi, a Livio Morosin (napravio glazbu za film) dobio je vjesnikovu nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Film kreće sa prikazivanjem 8. maja u kinu UNITIC gdje će se na repertoaru u redovnim terminima od 18:00 i 20:30 nalaziti do 22. maja kada prelazi u multipleks Kozara u Banja Luci, a nakon toga će brzo obići sve kino dvorane u BiH, saopćeno je iz Blitza.