Film/TV
0

Moore oduševljen Madonnim dokumentarcem

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Poznati filmski režiser Michael Moore je pohvalio novi Madonnin film o stanju siročadi u Malwima.

Tvorac proslavljenih dokumentaraca je na Kanskom filmskom festivalu najavio da će Madonna sa filmom “I Am Because We Are” gostovati na njegovom Traverse City Film Festivalu 2. augusta ove godine.

Govoreći o projektu, koji je pjevačica producirala i na kojem se našla u ulozi naratora, rekao je: “Ona je na neki način ušla u moje carstvo. Kada sam ga pogledao, pomislio sam: Izgleda kao da ona filmove pravi godinama”.

“Ona vodi gledaoca na jedno lično putovanje i pokušava povezati nas, koji živimo u Americi, dati nam uvida u živote ljudi na drugom kraju svijeta”, objasnio je Moore oduševljenje novim Madonninim filmom.

“Film vas se veoma dojmi. Savršeno vam postaje jasno zašto se ona posvetila ljudima u Malawiju”, izjavio je poznati režiser dokumentarnih filmova.

Dodao je da je zaprepašten negativnim publicitetom kojim je u Americi ispraćeno njeno usvajanje malawskog dječaka Davida Bande.

“Onaj ko je vidio šta žuta štampa može učiniti i šta čini podsjetnio se na to koliko nepošteni mediji u ovoj zemlji mogu biti”, zaključio je Moore.