Snimljen dokumentarac
0

Monty Python obilježava 40. godišnjicu

Sarajevo-x.com
Grupa britanskih komičara nazvana Monty Python obilježit će 40 godina od prvog emitovanja njihovog poznatog showa nazvanog 'The Monty Python's Flying Circus'. Grupu slavnih komičara sačinjavali su John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin i Graham Chapman.

U dokumentaracu snimljenom za 40. obljetnicu grupe 'Monty Python' bit će prikazani intervjui sa svim komičarima koji su bili dio ove grupe, a također će se prikazati i arhivski snimci Grahama Chapmana koji je preminuo 1989. godine.

"Oduvijek sam se nadao da će jednog dana biti snimljen jedan ovakav dokumentarac. Nadasve istinit i uvjerljiv!", kazao je komičar Terry Jones.

U dokumentarnom filmu također će gostovati i komičar i glumac Russell Brand, komičar Steve Coogan, frontmen grupe "Iron Maiden" Bruce Dickinson, glumac Jeff Bridges, komičar Eddie Izzard, komičar i pisac Stephen Merchant, komičar Dan Aykroyd, britanski glumac Tim Roth, osnivač Playboya Hugh Hefner, kao i brojne druge slavne osobe.

Dokumentarni film pod nazivom 'Almost The Truth (The Lawyer's Cut) ' će biti dostupan i na DVD-u u oktobru 2009. godine kada ova slavna grupa komičara slavi 40. godina od emitiranja prve emisije na BBC-ju 1969. godine.

Za očekivati je da će snimci ovog dokumentarnog filma biti emitovani i na TV-u, a već sada su finalizirani pojedini detalji dokumentarca, saznaje britanski Telegraph.