Televizijska posla u BiH
0

Moj haver 'Sejo Saxon'

Sarajevo-x.com
Dugogodišnji televizijski novinar i sadašnje lice Federalne televizije Mustafa Radončić sinoć se dobrano obrukao u udarnom televizijskom terminu - u samom centralnom dnevniku jedne od najgledanijih televizija u BiH. Naime, Radončić je frontmena grupe Zabranjeno pušenje 'Seju Sexona' nazvao 'Sejo Saxon', što je pratila također pogrešna grafička ilustracija za njegovo telefonsko javljanje iz Zagreba.

Namjera je bila da se uoči jučerašnje utakmice između BiH i Portugala porazgovara sa nekolicinom javnih ličnosti koje žive u susjednoj Hrvatskoj, pa je novinar Radončić telefonom pozvao Acu Stankovića te Seju Sexona kako bi prokomentirali atmosferu u Hrvatskoj odnosno tamošnje nestrpljenje pred meč u Zenici.

Radončić je tom prilikom poznatog muzičara oslovio sa 'Sejo Saxon' umjesto 'Sejo Sexon' što je pseudonim koji on koristi već duži period u javnosti. U isto vrijeme grafička podloga za telefonski intervju bila je sklopljena sa istom greškom pa je tako Davor Sučić zahvaljujući smušenosti novinara Radončića, možda dobio i novi nadimak.

Iako je jedan klik na Google prije same emisije možda mogao riješiti ovakvo televizijsko brukanje.