|

Mladi reditelj Zulfikar Filandra pokrenuo crowdfunding kampanju za svoj prvi dugi film

Mladi reditelj Zulfikar Filandra pokrenuo crowdfunding kampanju za svoj prvi dugi film
142
Piše: E. Lj.
8.6.2019. u 15:23
15
komentara
142

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Mladi sarajevski reditelj Zulfikar Filandra pokrenuo je crowdfunding IndieGoGo kampanju za finansiranje svog prvog dugog filma "Minotaur".
Ovaj film je koprodukcija filmske kuće "Kolumbija" iz Sarajeva i "Experimental Film Society" iz Dublina, Irske.

"Minotaur" će biti moj prvi dugi eksperimentalni film, vrlo poetski filmski esej, kolaž materijala iz svih filmova koje sam snimio do sad, filmova koji su ostali nezavršeni, snimaka koje sam pravio u različitim situacijama i različitim ljudima kroz posljednjih desetak godina. Važan izvor materijala su snimci sa mobitela, a važna referenca za ovaj film su Instagram i struktura Instagram storyja. Prema tome, 'Minotaur' je već sniman zadnjih deset godina mog života i sada sam odlučio da sve to izmiksam u jedan filmski organizam. Na kraju, bez obzira na nekonvencionalnu formu, 'Minotaur' će biti film koji priča priču o mladosti, protoku vremena, seksu, porodici i prijateljstvu", rekao je Filandra za Klix.ba.


Film je već napola gotov i smontiran, a Filandra ga s ekipom radi na relaciji Dublin - Sarajevo. Kako bi film uspjeli završiti potrebno im je 2.500 eura koje pokušavaju prikupiti IndiGoGo kampanjom.

"Moja namjera je da film na kraju traje 62 minute ili više i da izađe 2020. godine. Novac koji tražimo ćemo koristiti za troškove dodatne montaže, obrade zvuka i dizajna zvuka te za putne troškove na relaciji Dublin - Sarajevo. Ovaj iznos novca je neobično mali za filmski biznis, ali je moja politička odluka da napravim film za tako malo para. Na taj način također dobijam autorsku i formalnu slobodu. Naravno, ljudi mogu donirati i više i podržati nas sa više novca od ovog koliko tražimo. Hvala im unaprijed, a pripremili smo i neke cool nagrade za sve naše donatore", rekao je Filandra.

"Minotaur" je tek druga crowdfunding kampanja za film u BiH, prva nakon kampanje za film "A Perfect Love Story Film" Emine Kujundžić.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...