Film/TV
0

Misteriozna SF avantura 'Watchmen' u kinu Apolo

Sarajevo-x.com
Akcijski triler "Watchmen" (Nadzirači) režisera Zacka Snydera od četvrtka, 16. aprila, naći će se na repertoaru sarajevskog kina Apolo, u terminima od 17 i 20 sati.

Uloge superjunaka tumače Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley i Jeffrey Dean Morgan. Radnja je smještena u 1985. godinu u kojoj Amerika izgleda mnogo drukčije nego danas. Ipak, svi silni superjunaci nisu u stanju riješiti probleme, posebno zbog napete političke situacije sa Sovjetskim savezom.

"The Revolutionary Road" (Revolucionarni put) novi je film koji dolazi u kino Meeting Point. Od 16. aprila možete ga pogledati u terminu od 20 sati. Drama, u kojoj su glavne uloge pripale Leonardu Di Capriju i Kate Winslet, dvojcu koji je zajedno glumio i u kultnom filmu "Titanik", poznati je koncept režisera Sama Mendesa.

Priča govori o bračnom paru koji sebe doživljava posebnim i drugačijim, ali kad se usele u novu kuću, postaju obični, monotoni i nezadovoljni. April Wheeler zato smišlja plan kako promijeniti njihove sudbine i to promjenom mjesta boravka i odlaskom u nepoznati Pariz. Ipak, ne ide sve po planu.

Film "Ljubav i drugi zločini" od 16. aprila ostaje na repertoaru kina Meeting Point u terminu od 22 sata.