|

Mirsad Purivatra u žiriju ugledne Robert Bosch Fondacije

Mirsad Purivatra u žiriju ugledne Robert Bosch Fondacije
0
S
Sarajevo-x.com
2.12.2010. u 15:59
0
komentara
0

dijeljenja
Mirsad Purivatra u žiriju ugledne Robert Bosch Fondacije Mirsad Purivatra
Robert Bosch Stiftung, jedna od najvećih i najznačajnijih njemačkih fondacija koja ulaže u razvoj i promociju kulture, umjetnosti i nauke, i u 2011. godini će dodijeliti Koprodukcijsku nagradu za mlade filmske stvaraoce iz Njemačke i Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta je promocija udruženih filmskih produkcija te poticanje dugoročne saradnje i razvoja evropskog filma.
Na poziv ove ugledne fondacije direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra član je žirija koji će odlučiti o dobitnicima vrijednih nagrada.

Na konkurs koji je bio objavljen u maju 2010. prijavljen je 41 projekat udruženih produkcionih timova koji sačinjavaju mladi filmski stvaraoci iz Njemačke i zemalja Istočne i Jugoistočne Evrope (Armenija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Mađarska, Kazahstan, Kosovo, Makedonija, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina).

U narednim danima biće objavljene nominacije po pet timova, u okviru kategorija za animirani, dokumentarni i kratki film svake kategorije. Odabrani timovi će tokom goEast Film Festivala u Wiesbadenu održati prezentacije svojih projekata nakon čega će žiri donijeti odluku o dobitnicima vrijednih nagrada (70.000 eura u okviru svake kategorije). Svečana ceremonija dodjele nagrada održaće se u okviru goEast Film Festival u Wiesbadenu.

Inače, Robert Bosch fondacija jedan je od glavnih partnera Sarajevo Talent Campusa, gdje svake godine, u cilju poticaja saradnje mladih filmskih stvaralaca, gostuju mladi producenti iz Njemačke. Zanimljivo je da su od ovogodišnjih deset producenata njih pet u Sarajevu ostvarili saradnju sa mladim filmskim stvaraocima iz regije, te da su zajedno sa njima aplicirali na konkurs Robert Bosch fondacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.