{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirsad Purivatra u žiriju ugledne Robert Bosch Fondacije

S
2.12.2010. u 15:59
0
0
Mirsad Purivatra u žiriju ugledne Robert Bosch Fondacije
0
Mirsad Purivatra u žiriju ugledne Robert Bosch Fondacije
Mirsad Purivatra
Robert Bosch Stiftung, jedna od najvećih i najznačajnijih njemačkih fondacija koja ulaže u razvoj i promociju kulture, umjetnosti i nauke, i u 2011. godini će dodijeliti Koprodukcijsku nagradu za mlade filmske stvaraoce iz Njemačke i Jugoistočne Evrope. Cilj ovog projekta je promocija udruženih filmskih produkcija te poticanje dugoročne saradnje i razvoja evropskog filma.
Na poziv ove ugledne fondacije direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra član je žirija koji će odlučiti o dobitnicima vrijednih nagrada.

Na konkurs koji je bio objavljen u maju 2010. prijavljen je 41 projekat udruženih produkcionih timova koji sačinjavaju mladi filmski stvaraoci iz Njemačke i zemalja Istočne i Jugoistočne Evrope (Armenija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Mađarska, Kazahstan, Kosovo, Makedonija, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina).

U narednim danima biće objavljene nominacije po pet timova, u okviru kategorija za animirani, dokumentarni i kratki film svake kategorije. Odabrani timovi će tokom goEast Film Festivala u Wiesbadenu održati prezentacije svojih projekata nakon čega će žiri donijeti odluku o dobitnicima vrijednih nagrada (70.000 eura u okviru svake kategorije). Svečana ceremonija dodjele nagrada održaće se u okviru goEast Film Festival u Wiesbadenu.

Inače, Robert Bosch fondacija jedan je od glavnih partnera Sarajevo Talent Campusa, gdje svake godine, u cilju poticaja saradnje mladih filmskih stvaralaca, gostuju mladi producenti iz Njemačke. Zanimljivo je da su od ovogodišnjih deset producenata njih pet u Sarajevu ostvarili saradnju sa mladim filmskim stvaraocima iz regije, te da su zajedno sa njima aplicirali na konkurs Robert Bosch fondacije.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: