Film/TV
0

Mirjana Hrga prelazi na RTL televiziju

Klix.ba
Mirjana Hrga
Mirjana Hrga
Uspješna urednica, reporterka i voditeljica Mirjana Hrga pridružuje se informativom programu RTL-a, i to u svrhu jačanja informativnog profila medijske kuće.

Prije prelaska na komercijalnu televiziju, pet godina provela je u jednoj od najvećih svjetskih informativnih TV mreža - Al Jazeera Balkans TV.

Iskustvom u kvalitetnom prenošenju najvažnijih dnevnih događaja istaknula se u karijeri, a ovaj medijski transfer podržao je i sam predsjednik Uprave televizije.

"Strategija naše tvrtke posljednjih nekoliko godina zasniva se na jačanju našeg informativnog profila koji se temelji na aktualnom, istinitom i neovisnom izvještavanju. Zadovoljstvo mi je zaželjeti dobrodošlicu Mirjani Hrgi koja se pridružuje redakciji Informativnog programa RTL-a. Ona je svakako jedna od najboljih urednica i voditeljica u Hrvatskoj koja će svojim znanjem i iskustvom ali i stavom dodatno osnažiti naš informativni program", kazao je Ivan Lovreček, predsjednik Uprave RTL Hrvatska, prenosi Večernji.

"Zahvaljujem RTL-u na ukazanom povjerenju. Radujem se što ću biti dio potvrđeno uspješne ekipe i veselim se zajedničkim izazovima, u ovim izazovnim vremenima. Smatram da RTL ima sjajnu medijsku poziciju i odličnu platformu za suradnju s najjačim partnerom - gledateljima. Duboko sam uvjerena da će to biti na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom zahvaljujem svojoj dosadašnjoj kući Al Jazeeri Balkans i sjajnom čovjeku, direktoru Tariku Đođiću. Bilo je to pet nezaboravnih godina. Sada je došlo vrijeme za promjenu koje smatram nužnim poticajem u profesionalnom životu", izjavila je Mirjana Hrga.

Igor Bobić, glavni urednik Informativnog programa RTL-a je kazao da je uvjeren da će njeno veliko novinarsko, uredničko i voditeljsko iskustvo i znanje doprinijeti da RTL Danas učini novi iskorak u informiranju gledatelja.

Mirjana Hrga karijeru počinje graditi 1994. godine na HRT-u, a 2003. odlazi na NOVU TV gdje radi u sklopu informativnog programa. Od 2011. do 2016. godine radila je kao reporterka, urednica i voditeljica na Al Jazeera Balkans TV.