Dobio scenarij na uvid
0

Ministar Grahovac odobrio snimanje Angelininog filma

Sarajevo-x.com
Ministar Gavrilo Grahovac (Foto: Sarajevo-x.com)
Ministar Gavrilo Grahovac (Foto: Sarajevo-x.com)
Zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac donio je danas, 18. oktobra 2010. godine, odobrenje za snimanje filma "Untitled Love Story", saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Nakon što je Udruženje za razvoj filmske znanosti "Scout" 14.10.2010. godine u Federalno ministarstvo kulture i sporta dostavilo scenarij filma "Untitled Love Story", a 15.10.2010. i zahtjev, odnosno tačno navedene lokacije za snimanje filma, čime su ispunjeni uvjeti za dobijanje odobrenja, ministar Gavrilo Grahovac je potpisao odobrenje za snimanje.

Danas je odobrenje za snimanje na lokacijama navedenim u zahtjevu dostavljeno podnosiocu zahtjeva, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kaže se u saopćenju Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Podsjećamo da je prošle sedmice ministar Grahovac poništio odobrenje za snimanje rediteljskog filma slavne Angeline Jolie u FBiH.

Prethodno je Grahovac održao sastanak sa predstavnicama Udruženja "Žene - žrtve rata", koje su izrazile svoje nezadovoljstvo zbog navodnog scenarija, u kojem se žrtva silovanja zaljubi u svog silovatelja.

Rezultati ankete na portalu Sarajevo-x.com pokazali su da većina čitatelja podržava snimanje filma rediteljske Angeline Jolie.

U provedenoj anketi, 76 posto ispitanika, odnosno njih 2.313, podržalo je snimanje filma "Untitled Love Story".

S druge strane 15 posto čitatelja portala (454), koji su učestvovali u anketi protivi se snimanju filma slavne holivudske glumice. Deset posto ispitanika izabralo je odgovor "Ne znam".