Opravdao kritike za maske
140

Milan Marić o Tominom nosu: Svaki put kad bih se pogledao u ogledalo vidio bih drugu osobu

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanski glumac Milan Marić u posljednje vrijeme je posebno prepoznatljiv po ulozi Tome Zdravkovića u filmu "Toma", a za Novu.rs govorio je o maskama u filmu, kao i o izazovu i frustraciji koje mu je donio Tomin nos.

Film je oborio rekorde gledanosti u regiji, a nedavno je humanitarnom projekcijom završio ciklus prikazivanja u kinima u Srbiji.

Usljed velike popularnosti filma, njegov glavni glumac bio je gost emisije "Hajde da pričamo...", gdje je za Novu.rs između ostalog govorio o kritikama za maske u filmu, a posebno onu koja se tiče njegovog gumenog nosa.

"To je sasvim legitimna primjedba. Inače nemam problem s kritikom, imam problem sa zlonamjernom kritikom. Dosta kritika o 'Tomi' je bilo zlonamjerno, a znam i zbog čega, ali ne bih o tome, nebitno je. Da li je to moglo bolje? Jeste. Da li je moglo i gore? Moglo je", kazao je Marić.

Glumac je kazao kako se ovakvo nešto prvi put radilo u Srbiji te da ekipa nije imala iskustva. Ipak istaknuo je da su svi angažovani radili smo najbolje što su mogli te da je ponosan na cijeli tim.

"Ljudi koji rade masku su nam otkazivali govoreći da će doći ako pomjerimo snimanje. Ali mi smo već počeli raditi i tu nije bilo povratka. Naša odluka je bila – idemo. Je l' ne valja nos? Ne valja nos", otkrio je Marić.

Još jedna prepreka koju je gumeni nos donio jeste to što mu je fizički smetao.

"Svaki put kada bih se pogledao u ogledalo vidio bih neku drugu osobu koja mi se nije sviđala. Onda sam zbog toga pokupio dosta frustracije i nervoze. Zbog toga što nos nije zalijepljen kako treba ili što je bilo vruće, a snimali smo i na 45 stepeni. Dešavalo se da mi u pola kadra spadne nos", kazao je.

Istaknuo je kako je nos predstavljao veliki izazov, ali da se "nije htio predati pred jednim gumenim nosom".

Glumac je u emisiji "Hajde da pričamo..." komentarisao, za njega neočekivani, uspjeh filma te otkrio da ekipa zaista nije unaprijed znala koliki će "Toma" biti hit.

Govorio je i o nesigurnosti vezanoj za pjevanje, strahu kako će iznijeti ulogu zbog minimalne fizičke sličnosti, ali i o tome kako tokom snimanja zapravo nisu shvatali koliko će film biti emotivan.

Također, otkrio je kako je radni naziv filma bio "Šta je to u meni što se zove tuga", što je naziv Tomine pjesme koju je napisao kao jako mlad, kada je imao 20-ak godina, ali je snimio među posljednjima.