Cinema City Sarajevo
0

Michael Jackson kakvog nikada prije niste vidjeli

Sarajevo-x.com
Za novu sedmicu prikazivanja multiplex Cinema City svim ljubiteljima filma u glavnom gradu BiH pripremio je nekoliko izuzetno aktraktivnih sadržaja.

Prvi od njih je svjetska premijera dokumentarnog filma „This is it – Michael Jackson“ koji je u kino distribuciji u probranim dvoranama na repertoaru samo 14 dana. Riječ je o vrlo privatnom, ekskluzivnom pogledu u svijet kreativnog genija. Po prvi puta ikada, obožavatelji će moći vidjeti Michaela kao što ga nisu nikada ranije vidjeli.

Film je sirova, emotivna, dirljiva i snažna reportaža koja donosi njegove odnose sa suradnicima koncerta, koje je on osobno okupio za ovaj jedinstveni projekt. Film pokazuje temeljitog izvođača koji blisko surađuje sa pjevačima, plesačima, članovima benda, koreografima, autorima specijalnih efekata i nebrojenim drugim kreativnim članovima ekipe dok su svi zajedno radili na ostvarivanju tog povijesnog koncerta.

Svjetska premijera jednog od najočekivanijih filmova godine održat će se u multiplexu Cinema City u srijedu 28. oktobra sa početkom u 21:00 sat, a fanovi najveće pop zvijezde svih vremena su već od prije mjesec dana počeli kupovati karte za projekcije u prvoj sedmici prikazivanja.

Ljubitelji horora doći na svoje sa velikom promotivnom akcijom „Noć vještica“. Cinema City za 31. oktobar najavljuje proslavu popularnog Halloween-a uz premijere svih najaktuelnijih horor naslova iz holivudske produkcije te specijalnu prazničnu ponudu Cinema City caffe-a. Tu će biti bh. premijere novih nastavaka kultnih serijala „Noć Vještica 2“ i „Put bez povratka 4“ te projekcije „Slagalice strave 6“ koja u prikazivanje kreće 29. oktobra.

Cinema City čak mjesec dana prije susjedne Hrvatske donosi novi dio priče o Jigsawu, jednom od najbeskrupuloznijih i najpametnijih ubica velikog ekrana. Specijalni agent Strahm je mrtav, a detektiv Hoffman je isplivao kao neosporeni nasljednik zaostavštine Jigsawa. Nakon što se FBI približi Hoffmanu, on je prisiljen da ponovo pokrene paklenu igru sa novih šest kandidata gdje će se konačno shvatiti velika zavjera Jigsawa.

Ulaznice za Noć vještica u multiplexu Cinema City se i dalje mogu kupiti na blagajnama multiplexa. Sve informacije o filmovima, programu i svim uslugama Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 230.