Parkinsonova bolest
14

Michael J. Fox najavio kraj glumačke karijere, povlači se zbog zdravlja

E. Sk.
Michael J. Fox: Prije dvije godine doktori  mu pronašli tumor na kičmi (Foto: EPA-EFE)
Michael J. Fox: Prije dvije godine doktori mu pronašli tumor na kičmi (Foto: EPA-EFE)
Michael J. Fox, najpoznatiji po ulozi u filmovima ''Povratak u budućnost'', otvoreno je progovorio o najcrnjim danima u životu, kazavši da se povlači iz glumačke karijere zbog zdravlja.

Naime, njemu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest kada je imao samo 29 godina. Iako se već dugo bori s tom bolešću, prije dvije godine dobio je još jednu strašnu dijagnozu. Doktori su mu pronašli tumor na kičmi koji je ubrzano rastao. Trpio je užasne bolove, te je zamalo ostao nepokretan.

Svoja razmišljanja na tu temu podijelio je u svojoj novoj knjizi "Nema vremena kao budućnost" ("No Time Like the Future").

"Za sve postoji vrijeme, a moje radno vrijeme od 12 sati i pamćenje sedam stranica dijaloga je iza mene, barem za sada. Da bih bio pošten prema sebi i producentima, rediteljima, urednicima, scenaristima i glumcima, reći ću da ulazim u drugu penziju. To bi se moglo promijeniti, jer se sve mijenja. Ali ako je ovo kraj moje glumačke karijere, neka tako bude", piše Fox u svojoj knjizi.

On će uskoro napuniti 60 godina te je potpuno fokusiran na svoju porodicu. Uživa u braku sa suprugom Tracy Pollan s kojom je od osamdesetih i fokusiran je na svoju djecu sina Sama, blizanke Aquinnu i Schuyler te najmlađu kćerku Esme.