Dobio bitku sa rakom
0

Michael Douglas ponovo na crvenom tepihu uz ponosnu suprugu

Sarajevo-x.com
Legendarni holivudski glumac Michael Douglas prvi put se pojavio na javnom događaju otkako je počeo borbu sa rakom grla, zajedno sam ponosnom suprugom, glumicom Catherine Zeta-Jones, koja je bila uz njega i u najtežim momentima.

Slavni par iza kojeg je izuzetno težak period pojavio se na crvenom tepihu tokom Palm Springs International Film Festival, koji se održavao u Annenberg Theatreu u Californiji.

Publika je hrabrog glumca pozdravila ovacijama tokom dodjele nagrade Icon, uoči prikazivanja njegovog fila Solitary Man, koji je prikazan u sklopu festivala. Douglas je održao kratki govor u kojem se zahvalio festivalu na nagradi.

Iako je bio dotjeran, obučen u elegantno sivo odijelo, na njemu su bile primjetne posljedice duge i iscrpljujuće borbe, odlaska na kemoterapiju i radijaciju, zbog čega je izgubio nekoliko kilograma.

Uz njega je bila njegova supruga Catherine, koja je uprkos svemu izgledala elegantno i veselo.

Slavni glumac će se pojaviti i na dodjeli Zlatnog globusa 16. januara, kao kandidat za najboljeg sporednog glumca za ulogu Gordona Gekkoa u filmu Wall Street: Money Never Sleeps.

U međuvremenu Catherine uživa u dobrim vijestima koje su čuli. Terapija je bila uspješna i glumac je dobio bitku za zloćudnom bolesti.

"Kada je čula vijest dobro se isplakala. Ja vam ne mogu reći da sam skakao od sreće. Vjerovatno ću za nekoliko mjeseci shvatiti šta se desilo i osjećati se dobro", rekao je glumac za magazin People.