Film/TV
0

Meryl Streep u mjuziklu "Mamma Mia!"

Sarajevo-x.com
Meryl Streep; Foto: Reuters
Meryl Streep; Foto: Reuters
Meryl Streep će pokazati svoje vokalne sposobnosti u adaptaciji mjuzikla inspirisanog pjesmom ''Mamma Mia!'' grupe ABBA.

Poznata glumica će igrati ulogu majke u svom prvom filmskom mjuziklu. Pozorišna režiserka Phyllida Lloyd je u pregovorima sa producentima, tako da će vjerovatno imati svoj filmski režiserski debi sa ovim filmom.

Priča se odvija na fikcionalnom grčkom ostrvu gdje živi Sophie sa svojom tajanstvenom majkom. Sophie se uskoro udaje i želi da je na vjenčanju otac preda budućem mužu, ali je problem u tome što ona ne zna ko joj je otac.

Sophie pronalazi majčin dnevnik u kojem se spominju tri, njoj nepoznata muška imena. Ona šalje pozivnice za vjenčanje za svu trojicu, a da njena majka ne zna ništa o tome.

Mjuzikl su kreirali Judy Craymer i Catherine Johnson, a u njemu će se pojaviti 22 pjesme grupe ABBA, uključujući ''Dancing Queen'', ''Take a Chance on Me'', ''Chiquitita'', ''Dancing Queen'' i ''The Winner Takes It All''.

Meryl Streep je već pjevala ranije, u filmovima "A Prairie Home Companion", "Postcards From the Edge" i "Death Becomes Her".

Posljednji projekti u koje je Streep bila uključena su filmovi ''The Devil Wears Prada'', za koji je dobila velika priznanja, ''Lions for Lambs'' gdje glumi sa Robertom Redfordom i Tomom Cruisom, te politički triler ''Rendition'' gdje glumi sa Jake Gyllenhaal i Reese Witherspoon.

57-godišnja glumica je izjavila da je biti aktivan u Hollywoodu u poodmaklim godinama ponekad veoma teško.