Danas premijera
12

Meryl Streep, Sharon Stone i Antonio Banderas u filmskoj priči o "Panamskim papirima"

Dž. L.
Stigli su prvi kadrovi drame "The Laundromat" u produkciji servisa Netflix u kojoj ćemo gledati sjajnu glumačku ekipu koju čine Sharon Stone, Antonio Banderas, Meryl Streep, Gary Oldman, Melissa Rauch, David Schwimmer i mnogi drugi.

Novo rediteljsko ostvarenje Stevena Soderbergha prema scenariju kojeg je Scott Z. Burns prilagodio knjizi autora Jakea Bermsteina ustvari je mračna komedija o "Panamskim papirima" koja daje uvid u to kako su bogataši prali novac kroz advokatsku kompaniju u Panami.

Film prati Ellen Martin u ulozi Meryl Streep čiji odmor iz snova kreće u pogrešnom smjeru i vodi je u zečiju rupu sjenovitih poslova jedne advokatske firme u Panama Cityju kojima upravljaju zavodljivi partneri Jurgen Mossack kojeg glumi Oldman te Ramon Fonseca u ulozi Banderasa. Ona ubrzo otkriva šemu koja dokazuje kako bogataši skrivaju novac od javnosti.

"The Laundromat" će danas imati svjetsku premijeru na Venecija Film Festivalu, a 18. oktobra će biti prikazan na Netflixu. U septembru se također očekuje prikazivanje ove drame i na filmskim festivalima u Torontu i San Sebastianu.