Sudar titana
61

Meryl Streep glumi svekrvu Nicole Kidman u nastavku "Big Little Lies"

Klix.ba
Nicole Kidman i Meryl Streep (Foto: Christopher Polk/NBC)
Nicole Kidman i Meryl Streep (Foto: Christopher Polk/NBC)
Legendarna glumica Meryl Streep pridružit će se glumačkoj ekipi serije "Big Little Lies" u novoj sezoni. Kao Mary Louise, ona će glumiti majku Perry Wright koju glumi Alexander Skarsgard te svekrvu od Celeste koju glumi Nicole Kidman.

"Zabrinuta zbog unučadi nakon smrti njenog sina Perryja, Mary Louise dolazi u Monterey u potrazi za brojnim odgovorima", riječi su kojima je Deadline opisao Merylinu priču.

Angažman u popularnoj HBO seriji veliki je korak za Streep. Ona je posljednji put sarađivala s ovom američkom televizijskom mrežom 2003. godine, glumeći u mini seriji "Angels in America". Streep je ujedno prva nova uloga koju ćemo imati priliku gledati u drugoj sezoni "Big Little Lies".

Filmski kritičari govore kako publika može očekivati sudar titana kada se Kidman i Streep zajedno pojave na ekranu. Radnja nove sezone nije u potpunosti poznata, osim da će se Celeste odlučno boriti za svoju porodicu te truditi da pronađe u sebi ženu kakva je nekad bila.

Serija "Big Little Lies" osvojila je osam Emmy nagrada, a zasnovana je na knjizi spisateljice Liane Moriarty. Priča prati grupu mama koje žive u idiličnom gradu Montereyju u Californiji. Nije poznato u kojem pravcu će nova sezona otići, s obzirom na to da je serija vrlo uredno završena, a da Liane nije napisala nastavak svog romana.