Film/TV
2

Mendes režira 24. Bonda, film će se u kinima pojaviti 2015. godine

Klix.ba
Proslavljeni reditelj Sam Mendes režirat će još jedan film o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu, a on bi se u kinima trebao pojaviti 2015. godine, potvrdili su producenti.

Bilo je veoma upitno da li će Mendes, koji je režirao "Skyfall", raditi na još jednom filmu o britanskom tajnom agentu, budući da se izjasnio kako je pretrpan poslom u vezi sa produkcijom mjuzikla "Charlie and the Chocolate Factory".

Ipak, producenti Michael G. Wilson i Barbara Broccoli potvrdili su kako će Mendes režirati još neimenovani film u kojem će Daniel Craig reprizirati svoju ulogu Bonda.

Film će biti 24. u franšizi, a u kinima će se pojaviti u oktobru 2015. Već vlada veliko interesovanje za ovaj film, budući da je "Skyfall" proglašen za najuspješniji film svih vremena u Velikoj Britaniji. Za samo 40 dana zaradio je 94,3 miliona funti na britanskom box officeu.

"Veoma sam sretan što su mi producenti, dajući mi vremena da ispoštujem sve svoje teatarske obaveze, omogućili da režiram 24. film o Bondu. Veoma se radujem što ću ponovo preuzeti uzde i po drugi put raditi sa Danielom Craigom, Michaelom G. Wilsonom i Barbarom Broccoli", rekao je Mendes.

Mendesov rad sa Craigom i Ralphom Fiennesom oduševio je kritiku, a film je postigao veliki komercijalni uspjeh.

"Nakon nevjerovatnog uspjeha 'Skyfalla', veoma smo uzbuđeni što ćemo ponovo raditi sa Danielom Craigom, Samom Mendesom i Johnom Loganom", saopćili su producenti.