Film/TV
1

Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo (IFFR Live!) u Sarajevu

Klix.ba
Nakon iznimno uspješnog učešća u projektu Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo (IFFR Live!) u prethodnim godinama, Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point se i 2017. pridružuju jedinstvenom filmskom događaju, koji će sarajevskoj publici omogućiti simultano praćenje dijela programa 46. međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, zajedno sa publikom u 45 evropskih i singapurskih kino dvorana.

I ovogodišnji program Međunarodni filmski festival Rotterdam u Sarajevu održat će se uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu.

Nakon prošlogodišnjih uspjeha projekta program IFFR Live! će i ove godine prenijeti dašak filmskog uzbuđenja s jednog od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu, ali i predstaviti novi vid filmske prezentacije u sklopu jedinstvene platforme koja socijalne mreže i internet integrira u festivalsko tkivo.

Osim što će imati priliku da pogledaju tri filmska ostvarenja, posjetitelji će u kinu Meeting Point, od 27. do 29. januara, nakon svake projekcije moći sudjelovati u Q&A i panel diskusiji s rediteljima i ekipama filmova putem videolinka te postavljati pitanja putem Twittera i Facebooka koristeći hashtag #livecinema.

Svi filmovi su titlovani na BHS i engleski jezik.