Nova TV
0

Među učesnicima hrvatske "Farme" i jedan Tuzlak

Sarajevo-x.com
Dževad Zahirović (Foto: Dnevnik.hr)
Dževad Zahirović (Foto: Dnevnik.hr)
Objavljena su imena Hrvata koji će se na izolovanom seoskom imanju u blatu i sa domaćim životinjama i ove godine takmičiti za vrijednu novčanu nagradu. Među poznatim i manje poznatim ličnostima našao se i jedan Bosanac, Dževad Zahirović.

Muzički menadžer koji radi u Hrvatskoj rođen je u jednom selu blizu Tuzle, a u oficijelnom predstavljanju ovog budućeg farmera stoji: "S obzirom da je odrastao na selu, Dževad ima veliko iskustvo u čuvanju stoke. Zahirović je upoznat s mnogim radovima kao na primjer građenjem tora, a smatra da je on pozvan na seosko imanje zato što najviše nalikuje pravom farmeru. Osim radova na selu, Dževad je imao još jednu veliku ljubav, a to je nogomet."

Dževad je otkrio da zna skuhati tjesteninu s domaćim jajima i sirom, a krava, konj i ovca su mu najomiljenije domaće životinje.

Iz medijskih napisa o njemu se može saznati da je bio menadžer hrvatske pjevačice Žanamari Lalić, te grupe Feminnem, ali se sa njima razišao nakon spora sa pjevačicom Nikol Bulat. Zajedno napustivši grupu, Nikol i Dževad su neko vrijeme sarađivali, ali je, kako pišu hrvatski portali, ta "ljubav" pukla kad je Zahirović zatražio od Nikol da se oskudnije odijeva.

S obzirom da je i Nikol jedna od učesnica "Farme", mnogi tvrde da je to prilika da je njih dvoje pomire.

Nedavno je Zahirović u hrvatskim medijima spominjan i kao menadžer Ave Karabatić, prirodno obdarene djevojke od koje je, pošto ne zna pjevati, odlučio napraviti zabavljačicu.

Pored Zahirovića, na "Farmi" će živjeti i Elio Pisak, pjevač iz Istre, poznat i kao "prvi brk Istre", svjetski rekorder u ronjenju Kristijan Curavić, uz to i momak voditeljice "Farme" Nikoline Pišek, te Daniel Popović, pjevač koji je predstavljao Jugoslaviju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 1983. sa popularnom "Džuli". Svoju šansu u ovom reality showu tražit će i bivši Mister Hrvatske Antonio Marušić, te Josip Ivančić, mladi pjevač, ali i Ivo Amulić, bivši frontmen splitskog benda "Tutti Frutti".

Brojnu ekipu upotpunit će i bokser Stjepan Božić, sin Akija Rahimovskog Kristijan, također pjevač, Bruno Orešković, aktuelni Mister Hrvatske, ali i sin Danijela Popovića Sebastian.

Ženski dio budućih stanovnika farme predvodi Sabina Ćedić, nakratko voditeljica, Marinela Jantoš - Ella, dance zvijezda devedesetih, Jelena Bosančić, splitska manekenka, zatim starleta Maja Morales, pjevačica Nikol Bulat, voditeljica Žana Štrbac, bivša manekenka Branka Marić Mutti, poduzetnica Tanja Rukavina i novinarka i bivša manekenka Angie Garany, poznata i kao "hrvatska Angelina Jolie".

Treća sezona Farme počinje 21. marta i trajat će tri mjeseca.